Jovana Marović podnijela ostavke na funkcije u Vladi i stranci

Razlog zašto nije ranije napustila te funkcije je, kako kaže, zaokruživanje tehničkog dijela procesa, a koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora

74375 pregleda 183 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku, ministarka evropskih poslova i potpredsjednica Građanskog pokreta URA Jovana Marović podnijela je ostavku na te funkcije.

Marovićeva je na svom Fejsbuk profilu navela da je funkcije u Vladi i partiji preuzela za velikim entuzijazmom i željom da proces pristupnih pregovora dovedu u završnu fazu, a državu do članstva u Evropskoj uniji.

"S obzirom na to da političke partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjenje ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima", napisala je ona.

Razlog zašto nije ranije napustila te funkcije je, kako kaže, zaokruživanje tehničkog dijela procesa, a koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

Poručila je da smatra da su ona i njen tim u mjeri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, "uspjeli da urade dosta".

"Zbog toga želim da zahvalim državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približimo EU. Bilo je zadovoljstvo raditi sa vama. Iako ne na javnim funkcijama, moja misija „Crna Gora u EU“ se ovdje ne završava", napisala je ona.

O odluci da napusti mjesto potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih intergacija, Marovićeva je danas obavijestila predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović.

Jovana Marović ostavka
foto: Screenshot

Na sjednici Skupštine 19. avgusta izglasano je nepovjerenje 43. Vladi Crne Gore.

Bonus video: