Vuksanović Stanković: Vlast ima za cilj da poveća broj građana koji se izjašnjavaju kao pripadnici jedne nacije

Namjera pale Vlade je, kako kaže, da u ovakvoj instituciji i političkoj krizi sprovede popis mimo međunarodnih preporuka

9312 pregleda 25 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević

Crna Gora je zemlja političkih čuda pa je popis kod nas još prebrojavanje nacionalnih krvnih zrnaca, ocijenila je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

Namjera pale Vlade je, kako kaže, da u ovakvoj instituciji i političkoj krizi sprovede popis mimo međunarodnih preporuka.

"Kada vlast ima za cilj da poveća broj građana koji se izjašnjavaju kao pripadnici jedne nacije, SDP će imati odgovor na to", poručila je ona na pres konferenciji u Skupštini.

Rekla je i da nikad nijesu ulazili u bojkot parlamenta, već će za one tačke dnevnog reda koje smatraju da su bitne prisustvovati sjednicama.

Potpredsjednik te partije Bojan Zeković ocijenio je da kako Vlada funkcioniše, "vjerovatno će ostati premijer sa svim nadležnostima".

Kazao je da u Srbiji imaju namjeru da kroz popis organizuju "izborni inženjering i u regionu", te da oni dižu glas protiv toga i najavio je da će imati prigovore.

Komentarišući ostavku potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova Jovane Marović, Zeković je rekao da je ona bila jedna od najkompetentnijih ministara i da je juče sa Komisije skinuta njena tačka o Otvorenom Blakanu.

Njena ostavka je, prema njegovim riječima, rezultat kontinuiteta neslaganja sa odlukama Vlade.

Bonus video: