Evropa sad: Vratiti mandat građanima

Iz pokreta Evropa sad u kazali da bi vanredni izbori omogućili novi sastav parlamenta, što bi rezultiralo izborom VDT-a, Sudskog savjeta i svih drugih institucija koje su u v.d. stanju ili blokadi

6661 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Današnja ostavka potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova Jovane Marović predstavlja nastavak "političkog haosa koji je izazvala pala 43. Vlada" i skupštinska većina okupljena oko nje, saopšteno je iz pokreta Evropa sad.

Kazali su da je jedino odgovorno rješenje vraćanje mandata građanima i organizovanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Smatraju da bi formiranje neke nove Vlade, bez izbora, predstavljalo "novu neodgovornost" prema građanima i državi, kojom bi se stvorio "još veći haos" u institucionalnom sistemu.

"Pozivamo poslanike u crnogorskom parlamentu da se odgovorno ponašaju prema onima koji su im ukazali povjerenje i da bez odlaganja izaberu četvoro sudija Ustavnog suda, a potom skrate mandat Skupštini i omoguće Crnoj Gori da izađe iz blokade u koju je diletantskom politikom dovedena", navodi se u saopštenju.

Iz pokreta Evropa sad u kazali da bi vanredni izbori omogućili novi sastav parlamenta, što bi rezultiralo izborom VDT-a, Sudskog savjeta i svih drugih institucija koje su u v.d. stanju ili blokadi.

"Sad je vrijeme da politički akteri urade nešto što je u korist građana i države, a ne ličnih i partijskih interesa", zaključuju iz Evrope sad.

Bonus video: