Demokrate: Odbijanjem glasanja za sudije US koje se ne spore, država se dovodi u stanje bez poretka

Iz Demokrata su poručili da ako želimo ubrzati korake ka EU, onda sugestije relevantnih evropskih institucija ne treba posmatrati po principu "švedskog stola"

3862 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Ako se odbija glasati za kandidate za sudije Ustavnog suda koji se ne spore, znači da se pravljenjem namjernog haosa država dovodi u stanje bez poretka, ocijenili su iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su kazali da ni jednog od predloženih kandidata do današnjeg dana niko nije osporio ni u stručnom, ni u moralnom, ni u bilo kom drugom smislu.

"Shodno tome, ne vidimo nijedan racionalan razlog zbog kojeg bi se prolongirao njihov izbor, osim ako neke druge partijske strukture nemaju želju da ospore efektuiranje izborne volje građana, odnosno, da podnošenjem farsičnih Ustavnih žalbi vrše opstrukciju i do kraja blokiraju funkcionalnost insitucija", saopštili su oni.

Dodali su i da je predsjednica Venecijanske komisije jasno istakla značaj izglasavanja svih kandidata za sudije Ustavnog suda i neophodnost njegove deblokade kroz izbor svih kandidata bez odlaganja.

"Nebrojeno puta se bivši režim pokazao u "poštovanju" Ustava, što su dodatno potvrdili izglasavanjem Zakona o bježaniji od izbora, koji je Ustavni sud proglasio neustavnim. Možda ovakva sugestija Venecijanske komisije opoziciju kojom rukovodi DPS dozove pameti, da se okane destrukcije i da konačno pokaže minimum odgovornosti prema građanima i potrebi da se obezbijedi puna funkcionalnost institucija", navodi se u saopštenju.

Iz Demokrata su poručili da ako želimo ubrzati korake ka EU, onda sugestije relevantnih evropskih institucija ne treba posmatrati po principu "švedskog stola", "uvažavati one koji odgovaraju vašoj partikularnoj agendi, a odbacati one koje su društveno korisne".

"Zato, 28. novembra saznajemo kome je cilj funkcionalna država, a kome je ona sredstvo sprovođenja ličnih i partijskih kombinatorika", saopštili su oni.

Bonus video: