Prava: Glasaćemo za sve predložene kandidate za Ustavni sud

Iz Prave Crne Gore kazali da će na sjednici 28. novembra biti jasno ko blokira tu instituciju

1811 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora najavila je da će na sjednici Skupštine 28. novembra glasati za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda. Kazali su da će toga dana biti jasno ko blokira tu instituciju.

"Prava Crna Gora pozdravlja poziv Venecijanske Komisije da se izglasaju svih četvoro kandidata za Sudije Ustavnog suda i očekujemo da opozicija preispita svoje stavove nakon mišljenja Venecijanske komisije.

"Na prethodnom sastanku na inicijativu predsjednice Skupštine Danijele Đurović, Prava Crna Gora iznijela je stav i namjeru da glasamo za sve predložene kandidate i na taj način damo svoj doprinos deblokadi institucija.

"Nadamo se da je opozicija u odnosu na taj sastanak revidirala svoje stavove te da su se pomjerili sa svojih početnih pozicija koje su podrazumijevale i značile dalje produbljivanje krize kroz nastavak nefunkcionalnosti institucija", saopštili su iz Prave.

Kazali su i kako se nadaju da će predsjednik države i lider DPS-a Milo Đukanović promijeniti stav, nakon mišljenja Venecijanske komisije i zahtjeva sa protesta poslanika njegove partije da se odblokira Ustavni sud, te da će poslanici DPS-a ostati dosljedni "svojim stavovima i onome što su obećali svojim pristalicama na protestima".

"Ukoliko ishod ne bude ovakav, biće jasno da su protesti organizovani zbog straha od gubitka fotelje Mila Đukanovića, da se poslanici DPS-a igraju i dovode u zabludu svoje pristalice i da u konačnom DPS građane i čitavu državu drži kao taoce svojih ambicija i propale politike, i da svojim anticivilizacijskim djelovanjem predstavlja najveću branu stabilizaciji političkih prilika, funkcionisanju institucija i države", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: