Odović: Vukčević ignoriše zahtjeve za zakazivanje sjednice Izborne komisije Glavnog grada

"Očuvaćemo izbornu volju građana uprkos pokušajima gospodina Vukčevića da svoje lične političke preferencije pretoči u izborno pravo i volju više od 60 odsto građana koji su na izborima odlučili ko je nova vlast u Podgorici"

3649 pregleda 1 komentar(a)
Odović, Foto: Nikola Dragaš
Odović, Foto: Nikola Dragaš

Članovi Izborne komisije (IK) Glavnog grada uputili su zahtjev predsjedniku IK Veselinu Vukčeviću, kako bi u što kraćem roku zakazao nastavak prekinute ili sazvao novu sjednicu.

Kako je saopšteno iz Pokreta Evropa sad, time bi se zaustavilo "kontinuirano kršenje Zakona o izboru odbornika i poslanika, kao i protivpravno ignorisanje Uputstva Državne izborne komisije".

"Očuvaćemo izbornu volju građana uprkos pokušajima gospodina Vukčevića da svoje lične političke preferencije pretoči u izborno pravo i volju više od 60 odsto građana koji su na izborima odlučili ko je nova vlast u Podgorici", rekao je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad i opunomoćeni predstavnik u IK Janko Odović.

On je podsjetio da je uputstvom od 11. novembra Državna izborna komisija naložila, da u slučaju podnošenja prigovora predsjedniku Izborne komisije, on mora sazvati sjednicu što je Vukčević i učinio 15. novembra.

"Ali je istu prekinuo odbijajući da se raspravlja o dnevnom redu sjednice. Predlog jednog od članova Komisije je bio i da se u dnevni red uvrsti utvrđivanje konačnih rezultata izbora što Vukčević svojim djelovanjem opstruira djelujući u ime DPS partije čiji je član, a koji su posle skoro tri decenije izgubili vlast u Podgorici. Članovi IK su se obratili Vukčeviću da postupi u skladu sa Zakonom, Uputstvom DIK, ali i zahtjevom u nadi da će ispuniti svoju zakonsku i poslovničku, ali i obavezu diplomiranog pravnika", navodi se u saopštenju Odovića.

Bonus video: