Đukanović Sančezu: Vanredni parlamentarni izbori su najadekvatnije rješenje

U saopštenju DPS se navodi da je Sančez "zahvaljujući na detaljnom opisu situacije i ocjenama izrazio uvjerenje da će Crna Gora prevazići izazove i nastaviti odgovarajućom dinamikom proces EU integracija"

5825 pregleda 18 komentar(a)
Sančez i Đukanović, Foto: DPS
Sančez i Đukanović, Foto: DPS

Vanredni parlamentarni izbori su najadekvatnije rješenje, saopštio je predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović na sastanku sa premijerom Španije i predsjednikom Španske socijalističke radničke partije (PSOE) Pedrom Sančezom.

Iz DPS je saopšteno da se Đukanović sastao sa Sančezom na marginama Kongresa Socijalističke internacionale koji se održava u Madridu.

"Tokom sastanka uz kratak osvrt na regionalna, evropska i globalna kretanja, razmjenjeni su stavovi o aktuelnim procesima u dvije države, i društvenim izazovima kada se radi o sprovođenju reformi. Predsjednik Đukanović je upoznao domaćina sa ključnim pitanjima na koja političke elite moraju dati odgovore kako bi se izašlo iz institucionalne krize u Crnoj Gori, ističući da su vanredni parlamentarni izbori najadekvatnije rješenje", ističe se u saopštenju DPS.

U saopštenju se dodaje da je Sančez "zahvaljujući na detaljnom opisu situacije i ocjenama izrazio uvjerenje da će Crna Gora prevazići izazove i nastaviti odgovarajućom dinamikom proces EU integracija".

"Osim toga, pozdravio je napore predsjednika Đukanovića da i u otežanim okolnostima ostaje bezrezervno posvećen evropskoj perspektivi Crne Gore. Dva predsjednika su istakla značaj saradnje partija i dogovorili naredne aktivnosti. Razmotrili su i mogućnost održavanja konferencije lidera socijalističkih i socijaldemokratskih lidera sa Zapadnog Balkana i EU", piše u saopštenju DPS.

Bonus video: