SD: Parlamentarna većina i Đurović pokazali da nemaju namjeru ni da pokušaju da dođemo do dogovora

Iz SD su poručili da je "odustajanje od usvajanja neustavnog Zakona o predsjedniku preduslov za otpočinjanje dijaloga koji, prije svega, podrazumijeva izbor četvoro sudija Ustavnog suda"

10250 pregleda 17 komentar(a)
SD, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
SD, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate (SD) Crne Gore saopštile su danas da su pozvale sve građanke i građane, članove, aktiviste i simpatizere, da prisustvuju sjutrašnjem protestu pokreta "Ima nas" koji je zakazan za 18 časova ispred Skupštine Crne Gore.

"Parlamentarna većina, kao i predsjednica Skupštine (Danijela Đurović), pokazali su da nemaju namjeru ni da pokušaju da dođemo do dogovora oko pitanja koja dijele Crnu Goru, ali i oko onoga što je naša obaveza i potreba ove države. Stoga smo tu da im, po treći i po ko zna koji put ako bude trebalo, jasno kažemo da jezik sile ne prihvatamo i da će sa nama morati da se dogovaraju, tako što ćemo sjesti za isti sto i doći do kompromisnog rješenja", ističe se u saopštenju SD.

Iz te partije su poručili da je "odustajanje od usvajanja neustavnog Zakona o predsjedniku preduslov za otpočinjanje dijaloga koji, prije svega, podrazumijeva izbor četvoro sudija Ustavnog suda".

"A do tada, na nama je da im jasno i glasno poručimo da nas ima i više nego dovoljno da koliko god puta treba pokažemo da gaženja Ustava i Crne Gore ne može biti", zaključuje se u saopštenju SD.

Pokret "Ima nas" najavio je novi protest za ponedjeljak 28. novembra ispred Skupštine Crne Gore sa početkom u 18 časova.

Uprava policije najavila je da će snimati taj protest.