Popović: Večeras ću zajedno sa građanima biti ispred Skupštine; Šehović: Nećemo pristati na gaženje ustavnog poretka

"Svako onaj koji vidi kako se žile kucavice države, energetske kompanije i strateški resursi države, namjenski uništavaju i srozavaju i koji će snažno braniti Ustav države i vladavinu prava, te evropsku budućnost i normalan život za crnogorske građane, dići će snažno glas protiv takvih pošasti"

6621 pregleda 29 komentar(a)
Sa ranijeg protesta, Foto: Boris Pejović
Sa ranijeg protesta, Foto: Boris Pejović

Predsjednici Liberalne partije (LP) i Socijaldemokrata Crne Gore (SDCG) Andrija Popović i Damir Šehović pozvali su građane na večerašnji protest koji je Pokret "Ima nas" najavio ispred Skupštine Crne Gore sa početkom u 18 sati.

"Večeras ću kao građanin i poslanik biti zajedno sa građanima ispred Skupštine Crne Gore. Pozivam sve da nam se pridruže, posebno liberalke i liberale, na skupu "Ima nas", koji će očekivano biti najmasovniji skup do sada", poručio je Popović u saopštenju LP.

Kaže da će im se pridružiti svi građani koji su svjesni galopirajuće krize koja prijeti da uruši kompletan državni sistem, oni koji svakodnevno osjećaju posljedice ekonomske i finansijske krize, urušavanja zdravstva i školstva.

"Svako onaj koji vidi kako se žile kucavice države, energetske kompanije i strateški resursi države, namjenski uništavaju i srozavaju i koji će snažno braniti Ustav države i vladavinu prava, te evropsku budućnost i normalan život za crnogorske građane, dići će snažno glas protiv takvih pošasti", dodao je Popović.

Povezani članci

25. Novembar 2022.

Novi protest "Ima nas" u ponedjeljak

Šehović je na Tviteru poručio da žele da još jednim masovnim, mirnim i dostojanstvenim skupom pošalju jasnu poruku kako neće pristati na gaženje ustavnog poretka.

"Niti na dalje urušavanje civilizacijskih vrijednosti, na kojima naše savremeno društvo mora da počiva", naveo je Šehović.

Bonus video: