Aktivirana tehnologija koja će obezbijediti potpunu digitalizaciju rada poslanika u skupštinskim radnim tijelima

Klarić naveo da je plan da tokom naredne godine digitalizacijom Plenarne sale, bude zaokružen pomenuti proces, čime bi se obezbijedilo potpuno izbacivanje papira iz upotrebe i daleko bolji uvid u statistiku i procese

3326 pregleda 1 komentar(a)
Klarić i Medoks, Foto: Skupstina.me
Klarić i Medoks, Foto: Skupstina.me

U Skupštini Crne Gore danas je i zvanično aktivirana digitalna tehnologija koja će obezbijediti potpunu digitalizaciju rada poslanika u skupštinskim radnim tijelima i čime je okončan proces digitalizacije radnih prostorija.

Tim povodom, danas se generalni sekretar Skupštine Aleksandar Klarić sastao sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Karen Medoks.

Kako je saopšteno iz Skupštine, tokom sastanka je apostrofirana važnost daljeg jačanja prijateljskih veza dva naroda, ukazano je i na neophodnost obezbjeđivanja kontinuiteta partnerskog djelovanja i u narednim planiranim projektima.

"Skupština Crne Gore je, kako je istaknuto tokom sastanka, prepoznata kao institucija koja je osavremenjena najnaprednijom digitalnom opremnom, pa je sastanak bio i povod da generalni sekretar Klarić i ambasadorka Medoks obiđu skupštinke sale i salone, u kojima je danas i zvanično aktivirana digitalna tehnologija koja će obezbijediti potpunu digitalizaciju rada poslanika u skupštinskim radnim tijelima, čime je okončan proces digitalizacije ovih radnih prostorija", navodi se u saopštenju.

Ističući da je crnogorski parlament lider u inovacijama, te da je cilj upodobiti rad najvišeg zakonodavnog doma sa potrebama i zahtjevima trenutka, Klarić je kazao da je plan, da tokom naredne godine digitalizacijom Plenarne sale, bude zaokružen pomenuti proces, čime bi se obezbijedilo potpuno izbacivanje papira iz upotrebe i daleko bolji uvid u statistiku i procese.

Klarić je, navodi se u saopštenju, zahvalio Medoks na podršci ambasade Ujedinjenog Kraljevstva crnogorskom parlamentu, te učešću i saradanji u brojnim projektima koje je Skupština realizovala.

"Naglašavajući da je saradnja dva parlamenta i naroda plodotvorna i prepoznata, ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Karen Medoks je izrazila zadovoljstvo partnerstvom i podrškom u okviru Vestminsterske fondacije za demokratiju, Parlamentarne budžetske kancelarije, te saradnjom koju ambasada ostvaruje sa Ženskim klubom Skupštine Crne Gore. Ona je ukazujući na važnost jačanja institucija, naglasila neophodnost kontinuirane komunikacije na nivou parlamenata, ali i drugih institucija sitema, te poručila da je ambasada i u perspektivi spremna da pruži podršku inovativnim i naprednim projektima, od obostranog interesa", navodi se u saopštenju.