Lidija i Blažo Đukanović prisustvovali protestu u Podgorici

Skupovima koji se, između ostalog, organizuju u znak protesta zbog usvojenih izmjena Zakona o predsjedniku, Đukanović nije prisustvovao, iako je podržao njihovo organizovanje

39732 pregleda 42 komentar(a)
Sa večerašnjeg protesta, Foto: Boris Pejović
Sa večerašnjeg protesta, Foto: Boris Pejović

Trećem protestu pod sloganom "Ima nas", održanom večeras u Podgorici, prisustvovali su i supruga predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, Lidija i njihov sin Blažo.

Jednom od ranijih skupova prisustvovala je i predsjednikova sestra, Ana Đukanović.

Ana Đukanović
foto: Vijesti/Screenshot

Skupovima koji se, između ostalog, organizuju u znak protesta zbog usvojenih izmjena Zakona o predsjedniku, Đukanović nije prisustvovao, iako je podržao njihovo organizovanje.

On je krajem prošle sedmice novinarima u Podgorici ponovio da podržava proteste, ali da je, kako je naveo, "pametnije u tim prilikama dati mogućnost nekim drugim ljudima".

"Tu sam, iz svojih objava na Tviteru sam podržao interes jednog dijela javnosti da je legitimno van institucija pokušati obezbijediti da se institucije pridržavaju Ustava. Tu sam svakog trenutka, u komunikaciji s predstavnicima svoje partije. Pametnije je u tim prilikama dati mogućnost nekim drugim ljudima. U Crnoj Gori ima van partija i politike intelektualnih i slobodnih krugova", rekao je tada Đukanović.

Prethodno je, uoči drugog skupa, poslanik DPS-a Nikola Rakočević kazao da ne vidi razlog da se Đukanović, ako bude u zemlji, ne pojavi na protestu.

Poslanik DSP-a Duško Marković, kazao je tokom održavanja prethodnog protesta da misli da Đukanoviću nije mjesto na skupu.

To je obrazložio riječima da je Đukanović predsjednik svih građana i da "vjerovatno tako razmišlja".

"A poziva na protest kao odgovoran čovjek, u odbrani Ustava i ustavnog poretka", rekao je tada Marković.