DPS Šavnik: Izvršna vlast podržava anarhiju u Šavniku

Izborni proces, kako je saopšteno iz DPS Šavnik, u potpunosti je obesmišljen "nakaradnim sabotažama, destrukcijom, pravnim i fizičkim nasiljem predstavnika DF-a"

2112 pregleda 6 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik saopštio je da "izvršna vlast podržava anarhiju u Šavniku".

"Pored brojnih poziva i apela koje smo uputili, mnoštva krivičnih prijava koje smo podnijeli, poslije svih dosadašnjih abnormalnosti kojima iz nedjelje u nedjelju svjedoče naši sugrađani, lokalnim izborima u Šavniku se ne nazire kraj", navodi se u saopštenju OO DPS Šavnik.

Izborni proces, kako dodaju, u potpunosti je obesmišljen "nakaradnim sabotažama, destrukcijom, pravnim i fizičkim nasiljem predstavnika DF-a".

"Nažalost njihove nezakonite i primitivne opstrukcije, smijenjeni premijer Dritan Abazović pravda riječima da je to 'želja za dokazivanjem i neki crnogorski inat', njegov potpredsjednik Vlade Vladimir Joković otišao je korak dalje pozvavši da 'ne treba dozvoliti izbornim turistima da glasaju u Šavniku', čime je direktno podstrekavao koalicione saveznike iz DF, njihove aktiviste i članove biračkih odbora na destruktivne radnje prema našim sugrađanima. Takođe, svjedočimo ćutanju iz redova Demokratske Crne Gore čiji funkcioneri nijednom nijesu osudili vršenje krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore, kao ni i suspendovanje elementarnog i Ustavom garantovanog prava naših sugrađana na demokratski izbor svojih predstavnika u lokalnom parlamentu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su navedeni primjeri "pokazatelj da izvršna vlast faktički podržava anarhiju u Šavniku".

"Stepen beznađa u kojem se nalazi ova država pokazalo je i javno nadgornjavanje v.d. VDT Maje Jovanović i ministra Filipa Adžića oko nadležnosti, čime je crnogorska javnost imala prilike da vidi u kakvu fazu nefunkcionalnosti je zapala država. Ako cio državni aparat nje u stanju da obezbijedi da građani na dva biračka mjesta mogu da ostvare svoje građansko pravo, onda je to poraz ove države i najbolji pokazatelj da institucije ne postoje i da u Crnoj Gori vlada anarhija", zaključuje se u saopštenju OO DPS Šavnik.