Klarić - Marsela: Crna Gora i Italija gaje prijateljske odnose, važnost jačanja veza na nivou parlamenata

Sagovornici su najavili da će u narednom periodu biti realizovani neki od zajedničkih projekata koji će iznova potvrditi "snažnu bliskost dva naroda"

1333 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora i Italija gaje kontinuirano dobre, prijateljske i partnerske odnose, a dodatno ih spaja iskreno i istinsko prijateljstvo dva naroda i viševjekovna istorijska povezanost.

To je poručio generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić na sastanku sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom.

Klarić je tom prilikom ukazao na važnost jačanja veza na nivou parlamenata, kroz intenziviranje međuparalmentarne saradnje.

U tom kontekstu on je naglasio neophodnost snažnijeg uvezivanja na nivou službi, radnih tijela, te apostrofirao važnost razmjene dobrih praksi dvije visoke zakonodavne institucije, uvažavajući viševjekovno postojanje i rad italijanskog parlamenta.

Iz Skupštine je saopšteno da je Klarić upoznao ambasadorku sa dostignućima i uspjesima koji su obilježili rad Skupštine od početka njegovog mandata i poručio da izvještaj Evropske komisije, kao i drugi relevantni činioci prepoznaju zalaganja i rezultate crnogorskog parlamenta u dijelu transparentnosti i otvorenosti.

Klarić je poručio da se Skupština kroz realizovane projekte otvara ka građanima, zaokružuje proces digitalizacije rada, te poručio da su i u perspektivi planirani projekti koji će doprinijeti daljem jačanju i snaženju institucije.

Marsela je potvrdila da su Italija i Crna Gora prepoznate kao prijateljske i bliske zemlje, te navela da će njena nastojanja tokom mandata biti usmjerena u pravcu daljeg snaženja kvalitenih i plodotvornih veza dvije države.

Ona je istakla da se prepoznaje prostor za jačanjem međuparlamentrane saradnje, uspostavljanjem neposrednijih kontakata na nivou službi i intenziviranjem parlamentarne diplomatije, te realizacijom projekata koji bi bili od zajedničkog interesa.

Sagovornici su najavili da će u narednom periodu biti realizovani neki od zajedničkih projekata koji će iznova potvrditi "snažnu bliskost dva naroda".

Bonus video: