Skupština Ujedinjene Crne Gore 15. oktobra

Navodi se da je odlučeno da prelazni period nove organizacije traje kratko kako se ne bi gubilo vrijeme i kako bi stranka bila spremna što prije za političko djelovanje u punom kapacitetu
53 pregleda 8 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ujedinjena Crna Gora, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ažurirano: 25.09.2017. 13:26h

Skupština političkog pokreta Ujedinjena Crna Gora (UCG) biće održana 15. oktobra, odlučio je Glavni odbor te stranke.

Glavni odbor je, kako je saopšteno iz Ujedinjene, usvojio i deklaraciju o daljem političkom djelovanju.

"Deklaracija potencira istrajnost u pomirenju u Crnoj Gori, osuđuje brutalnost režima i zloupotrebe javnih ovlašćenja, a insistira se na jednovremenim izborima na svim nivoima", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je odlučeno da prelazni period nove organizacije traje kratko kako se ne bi gubilo vrijeme i kako bi stranka bila spremna što prije za političko djelovanje u punom kapacitetu.

Predsjednik političkog pokteta UCG Goran Danilović će sazvati Skupštinu obavještenjem lokalnim strukturama da kandididuju još jednom poslanike po istoj proceduri i u istoj formi po kojoj je održana i u Mojkovcu 27. avgusta.

„Kao što smo i govorili, u našoj zemlji može sve da se otme, najlakše stranka ili njeno ime. Ipak, mi smo dokaz da je ljude malo teže oteti i zato nastavljamo dalje. Novi ljudi i ideja ujedinjenja razjedinjenih građana, naroda i države naše su prednosti

Navodi se da će narednih dana Predsjedništvo shodno ovlaštenjima Glavnog odbora i preporukama usvojiti i objaviti simboliku pod kojom ćemo nastupati.

"Ravnopravnost je naša želja i poruka, a ona je nemoguća bez ujedinjenja ideja i potencijala“ – dio je iz zaključnog obraćanja predsjednika Danilovića Glavnom odboru", navode iz UCG.

Ta stranka, kako su poručili, neće dopustiti nikakav pravni vakuum i diskontinuitet u djelovanju našeg političkog pokreta koji je prinuđen da se registruje i promijeni ime nakon mojkovačke Skupštine i "skandalozne odluke Ministarstva javne uprave da ne prihvati legitimno izraženu volju ogromne većine naših članova, organizacija i organa".

Bonus video: