Bulatović na čelu parlamenta u Kolašinu

Prva sjednica novoizabrane Skupštine opštine (SO) Kolašin zakazana je za 15. decembar

10209 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Prva sjednica novoizbrane Skupštine opštine (SO) Kolašin zakazana je za 15. decembar.

Pored potvrđivanja mandata odbornicima, predviđen je i izbor novog predsjednika lokalnog parlamenta. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” to će biti Vasilije Bulatović, nosilac liste Demokratskog fronta (DF).

Na lokalnim izborima održanim 23. oktobra Demokratska partija socijalista (DPS) je izgubila vlast u Kolašinu. Koalicija okupljena oko te stranke osvojila je devet mandata, koliko i koalicija Demokrate i Ujedinjena. U novom sazivu SO biće i četiri odbornika DF, po tri Pokreta Evropa sad i Socijalističke narodne partije, dva Grupe birača Momčilo Vukčević i jedan sa liste URA i slobodni građani.

Novu kolašinsku vlast činiće, kako je nedavno saopšteno, Demokrate i Ujedinjena, DF, Evropa sad, SNP i URA. Budući predsjednik Opštine biće poslanik i potpredsjednik Demokrata Vladimr Martinović. Prvi potpredsjednik, najvjerovatnije biće Vasilije Ivanović, nosilac liste Evropa sad, a drugi Miodrag Miki Bulatović iz SNP.

Opštinska izborna komisija (OIK) utvrdila je konačne rezultate lokalnih izbora u Kolašinu, iako Ustavni sud još nije odlučivao po žalbama DPS. OIK i Državna izborna komisija (DIK) odbile su kao neosnovane prigovore te stranke, koji su se odnosili na rad biračkog odbora za biračko mjesto broj 7 - Trebaljevo i broj 2 - Kolašin 2, nakon čega su uslijedile žalbe Ustavnom sudu, iz kojeg je stiglo obavještenje da će se o “žalbama odlučivati kad se za to steknu uslovi”.

Bonus video: