Nikolić: Prijetnje Erakoviću pokazatelj ambijenta koji je kreirala parlamentarna većina

Dio političke javnosti osudio je prijetnje smrću putem interneta, koje je potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković kazao da je dobio

11045 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Demokratska partija socijalista
Foto: Demokratska partija socijalista
Ažurirano: 01.12.2022. 19:20h

Prijetnje koje je dobio potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković najbolji su pokazatelj ambijenta koji je kreirala parlamentarna većina nakon 30. avgusta, smatra portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Nikolić je ocijenio da je to "i jasan simptom straha i nemoći onih koji iza ovakvih nepočinstava stoje".

"O uzaludnosti tih prijetnji nema potrebe ni da govorimo - i za Jevta Erakovića i za DPSCG one predstavljaju samo još snažniji podstrek u našoj borbi za pristojnu, dostojanstvenu i naprednu Crnu Goru", napisao ja on na svom Tviter nalogu.

Eraković je danas saopštio da je dobio prijetnje smrću putem interneta, te istakao da se ne smije ostati nijem na takve pojave, već da se takvo ponašanje mora prijavljivati i procesuirati.

Bogdanović: Još ćete nas gledati, a naši će skupovi biti sve brojniji

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović naveo je da "mogu pokušavati koliko hoće, ali nikoga neće zastrašiti".

"Naprotiv. Svaki njihov napad je motiv više da nastavimo borbu za građansko društvo. Nakon svega, ne očekujem da će propala vlast rasvijetliti ko stoji iza nove užasne prijetnje, niti ima više smisla tražiti to od njih. Onima koji prijete i kojima smetaju masovni i mirni građanski protesti, poručujem - još ćete nas gledati, a naši će skupovi biti sve brojniji", naveo je Bopgdanović.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević naveo je da je Eraković meta "primitivnih napada, prijetnji i specijalnog rata ekstremističkih grupa zbog stamenog zalaganja za evropske promjene i zbog otpora nacionalizmu, primitivizmu i rskom uticaju u Crnoj Gori.

Smailović: Neprihvatljivo da bilo koji poslanik trpi uvrede i prijetnje zbog svog političkog djelovanja

I poslanik Bošnjačke stranke Amer Smailović osudio je prijetne upućene Erakoviću.

"Najoštrije osuđujem prijetnje upućene poslaniku i potpredsjedniku DPS-a Jevtu Erkoviću. Pozivam nadležne institucije da reaguju i odmah pronađu i sankcionišu počinioce. Smatram da je neprihvatljivo da bilo koji poslanik trpi uvrede i prijetnje zbog svog političkog djelovanja. Kao društvo, moramo pokazati da smo spremni da osudimo i ne prihvatimo ugrožavanje bezbijednosti nosioca poslaničke funkcije, ali i svakog građanina. Crnoj Gori je i te kako potrebna tolerancija i uzdržanist od bilo kakvih činova nasilja”, kazao je Smailović.

Čelanović osudio prijetnje Erakoviću

Generalni sekretar Socijaldemorkata Crne Gore Miloš Čelanović osudio je prijetnje upućene Erakoviću.

"Ovakvi pokušaji zastrašivanja, ispadi nekulture i primitivizma nam svima daju dodatnu snagu i volju da istrajemo u borbi protiv ekonomskog, kulturološkog i društvenog satiranja Crne Gore. Ima nas", naveo je Čelanović.

Đurović: Moramo biti jedinstveni u osudi bilo kakvih prijetnji pojedincu zbog svog političkog stava

Ministar ekonomskog razvoja i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović takođe je reagovao povodom izjave Erakovića da je dobio prijetnje smrću putem interneta.

"Bez obzira na sve razlike, moramo biti jedinstveni u osudi bilo kakvih prijetnji pojedincu zbog svog političkog stava. Vjerujem da će MUP reagovati na ove prijetnje", poručio je on.

Đurović je pozvao sve političke aktere da se uzdrže govora koji nekoga može podsticati na nasilje.