Popović: Doveden u pitanju koncept Crne Gore kao građanke države, njen proevropski put i dalja demokratizacija

Predsjednik Liberalne partije ućestvovao je na Konferenciji evropskih liberala, poslaničke grupe EP "Renew Europe"

3895 pregleda 4 komentar(a)
Popović, Foto: Liberalna partija
Popović, Foto: Liberalna partija

Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, poručio je da se Crna Gora već dugo nalazi u institucionalnoj i političkoj krizi.

"Konferencija evropskih liberala, poslaničke grupe EP "Renew Europe", zajedno sa evropskim komesarima, poslanicima Evropskog parlamenta, predstavnicima međunarodnih organizacija i liderima liberalnih partija održana je u Briselu", navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Na Konferenciji je, kako navode, učestvovao i Popović.

On je, kako je saopšteno, poručio da se Crna Gora nalazi već dugo u institucionalnoj i političkoj krizi te da je nakon dolaska na vlast "desničarske, klerikalne, nacionalističke vlasti", doveden u pitanju koncept Crne Gore kao građanke države i njen proevropski put i dalja demokratizacija.

On je kazao da je presudno važno očuvati snažnu podršku ideju evropskog zajedništva i integracija u Crnoj Gori, naročito u vremenu uspona populizma i nacionalizma te da građanske snage u Crnoj Gori očekuju jasnu, nedvosmislenu i snažnu podršku od strane evropskih partnera u svojoj borbi za očuvanje ustavnosti, vladavine prava i građanskog društva ali i podrške građana evropskom putu zemlje koji "su proruska i prosrpska Vlada potpuno zaustavili".

"Popović se na konferenciji sastao i sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom, liderom ALDE grupe Ilhanom Kjučukom, Romanom Jakičem liderom LIBSEEN liberala Jugoistočne Evrope ali i drugim liderima. On je sa njima razgovarao perspektivama dalje demokratizacije i reformi u Crnoj Gori te neophodnosti hitnih promjena u državi", navodi se u saopštenju.

Bonus video: