DPS Glavnog grada: Zloupotrebu javnih resursa gradskoj upravi pripisuju prvaci u partijskom zapošljavanju i nepotizmu

"Smjelost je, ali i velika drskost na ovakav način pokušati diskreditovati upravu koja svojim nasljednicima ostavlja 30 miliona eura u gradskoj kasi i pozitivne rezultate u svim gradskim preduzećima"

8171 pregleda 10 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Glavnog grada kazao je da je paradoksalno da "zloupotrebu javnih resursa upravi Glavnog grada pripisuju osvjedočeni populisti i regruti koji su od svog dolaska na vlast nakon 30. avgusta 2020. godine do danas, uljebili na hiljade svojih partijskih aktivista, rođake, kumove, bližu i širu rodbinu".

Odbor DPS Glavnog grada reagovao je na navode Jakova Milatovića (Evropa sad), Jelene Borovinić Bojović (Demokratski front), Danila Šaranovića (Demokratska Crna Gora) i Luke Rakčevića (Građanski pokret URA) koji su podnijeli niz zahtjeva za hitnim dostavljanjem informacija od organa lokalne uprave i gradskih preduzeća, koji se tiču drastičnog uvećanja broja zaposlenih u tim organima u periodu nakon izbora.

"Vidimo da oni, koji očigledno imaju pozamašnog političkog obraza, misle da crnogorski građani boluju od političke amnezije pa da su zaboravili da se za ove dvije godine, prekomjerno zapošljavalo isključivo motivisano partijskim interesima i nepotizmom, čime su od najprofitabilnijih državnih preduzeća stvoreni rekordni gubitaši. Sa druge strane, smjelost je, ali i velika drskost na ovakav način pokušati diskreditovati upravu koja svojim nasljednicima ostavlja 30 miliona eura u gradskoj kasi i pozitivne rezultate u svim gradskim preduzećima", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju da "nedorasli i gladni vlasti mogu samo da sanjaju rezultate uprave Glavnog grada koju je predvodio DPS sa koalicionim partnerima".

"Ali bez obzira na sve to, mi ćemo, bez i najmanje sujete, navijati i davati nemjerljiv doprinos da Podgorica nastavi utabanom stazom razvoja i napretka koju smo krčili svih ovih godina. To je u interesu svakog zdravomislećeg građana našeg grada, a to treba da bude i logika koju bi da je sreće slijedili i naši politički oponenti", zakjljučuje se u saopštenju Odbora DPS Glavnog grada.