Hadžić: Kina poštuje spoljno-političe prioritete Crne Gore

On je saopštio da Društvo prijateljstva sa Kinom postoji već 15 godina

2805 pregleda 1 komentar(a)
Bošnjak i Hadžić, Foto: Skupština Crne Gore
Bošnjak i Hadžić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Društva prijateljstva sa Kinom, Samir Hadžić, poručio je da je Kina veliki prijatelj Crne Gore i da poštuje njene spoljno-političke prioritete, odnosno put evropskih integracija i članstvo u NATO.

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore, Branka Bošnjak, sastala se danas sa Hadžićem.

Tom prilikom, Hadžić je, kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, upoznao Bošnjak - da to Društvo postoji već 15 godina i da su njihove aktivnosti usko povezane sa unapređenjem međunarodne saradnje između Crne Gore i Kine.

"On je izrazio želju da se u okviru saradnje sa Odborom za međunarodne odnose i iseljenike, kao i sa potpredsjednicom (koja je ujedno i predsjednica Grupe prijateljstva sa NR Kinom), organizuje panel diskusija, na kojoj bi se predstavio značaj NR Kine na globalnoj političkoj sceni", navodi se u saopštenju.

Takođe, istakao je i da je Kina veliki prijatelj Crne Gore i da poštuje naše spoljno-političke prioritete - put evropskih integracija i članstvo u NATO-u.

Bošnjak se zahvalila na predlozima koji se odnose na to - kako unaprijediti i učvrstiti saradnju sa Kinom, te je uputila i riječi podrške, kako bi se taj projekat realizovao u Skupštini Crne Gore.

Bonus video: