URA na kongresu Zelenih u Kopenhagenu, Abazović otvora prvi panel

"Delegacija URE učestvovati na panelu "Politika proširenja i Zapadni Balkan", a najvažnije teme ovogodišnjeg Kongresa zelenih partija biće predstojeći izbori za evropski parlament, klimatske promjene, te zelena tranzicija i EU agenda"

2347 pregleda 2 komentar(a)
Delegacija URE na Kongresu Zelenih, Foto: GP URA
Delegacija URE na Kongresu Zelenih, Foto: GP URA

Građanski pokret URA (GP URA) saopštio je da će kao dio porodice Zelenih Evrope učestvovaće na 6. kongresu ove partijske internacionale koji se u glavnom gradu Danske Kopenhagenu održava od danas (petak) do nedjelje 4. decembra.

Kako navode delegaciju URE čine generalni sekretar Mileta Radovanić, izvršni direktor Zoran Mikić, članica Glavnog odbora Milena Vuković i Ljiljana Jokić, a na Kongres su pozvani i predsjednik partije i predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović, kao i politička direktorka URE i ministarka ekologije i urbanizma Ana Novaković Đurović.

"Oni će učestvovati na ministarskom skupu, zajedno sa predstavnicima vlada Škotske, Islanda, Belgije, Finske, Austrije, Luksemburga… Prvi panel na Kongresu pod nazivom 'Zelene političke partije u vladama' otvoriće lider URE i premijer Crne Gore Dritan Abazović", navode u saopštenju.

Dodaju i da će delegacija URE učestvovati na panelu "Politika proširenja i Zapadni Balkan", a najvažnije teme ovogodišnjeg Kongresa zelenih partija biće predstojeći izbori za evropski parlament, klimatske promjene, te zelena tranzicija i EU agenda.

Bonus video: