Grgurović novi predsjednik Opštine Danilovgrad: Ovaj grad će biti proizvod naših vizija i djela

Odbornici danilovgradske opozicije nijesu prisustvovali Drugoj sjednici skupštine Opštine Danilovgrad

23334 pregleda 32 komentar(a)
Grgurović, Foto: Evropa sad
Grgurović, Foto: Evropa sad

Aleksandar Grgurović, nosilac liste "Evropa sad za Danilovgrad", novi je predsjednik Opštine Danilovgrad.

Za Grgurovića je glasao svaki od 22 prisutna odbornika.

Kako se navodi u saopštenju Pokreta Evropa sad, on je izabran glasovima odbornika Evropa sad za Danilovgrad, Demokratski front - za budućnost Danilovgrada (Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Pokret za promjene, Radnička partija), Aleksa Bečić - Demokarte - Idemo ljudi, dr Dritan Abazović - Može Crna Gora - Može Danilovgrad! - Građanski pokret URA i Preokret za Danilovgrad, Socijalističkne narodne partije i liste Ujedinjeni za pravi grad.

Dodaju da odbornici danilovgradske opozicije nijesu prisustvovali Drugoj sjednici skupštine Opštine Danilovgrad.

"Aleksandar Grgurović je rođen 1989. godine u Podgorici. Osnovnu školu 'Vuko Jovović' završio je u Danilovgradu, a Srednju medicinsku školu u Podgorici. Osnovne primijenjene studije iz oblasti biljne proizvodnje završio je na Biotehničkom fakultetu u Podgorici, gdje je 2012. godine završio i specijalističke studije. Član je Glavnog odbora Pokreta Evropa sad. Politički angažman počinje u avgustu ove godine kada prilazi novoosnovanom Pokretu Evropa sad", navode u saopštenju.

Grgurović se u obraćanju građanima zahvalio na ukazanom povjerenju.

"Ne postoji veća čast, veća obaveza, a nema ni većeg ponosa od onog koji ti daje činjenica da vodiš svoj grad, niti ljepše dužnosti od te da ga sa ponosom predstavljaš. Danilovgrad će biti proizvod naših vizija i naših djela, naš cilj, naša svijest i naš ideal", rekao je Grgurović.

Novi predsjednik Opštine Danilovgrad, kako piše u saopštenju, najavio je da će raditi na podizanju političke kulture, tolerancije i razvoju dobrih međuljudskih odnosa.

"Očekuje nas sve zajedno veliki i odgovoran posao, te bih sve građane zamolio za dozu strpljenja i povjerenja u pokazivanju prvih rezultata rada. Sve svoje moralne i ljudske kapacitete, sve svoje vještine, znanje i energiju ću staviti u funkciju razvoja opštine Danilovgrad i nekih boljih vremena za koje sam siguran da nam dolaze", rekao je Grgurović.

Kako navode svoje prvo obraćanje Grgurović je završio riječima "U čast predaka pokoljenja neka djela sude".

Čestitiku Grguroviću preko Tvitera uputio je i jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

Bonus video: