Vuković: Građanima Podgorice čestitamo na novoj vlasti i upravi koja će uskoro biti formirana

"DPS u Podgorici mora konačno prihvatiti činjenicu da je njihova politika poražena i da je nastavljanje neodgovornih opstrukcija put ka najnižem nivou, nivou statističke greške, što su im jasno poručili i građani Podgorice"

6843 pregleda 7 komentar(a)
Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora

Kriza koju je izazvao bivši režim je riješena i ovim putem želimo da svim građanima Podgorice čestitamo na novoj vlasti i upravi koja će uskoro biti formirana, poručio je Branko Vuković, funkcioner Demokratske Crme Gore.

"Očigledno je da se kroz djelovanje gospodina (Veselina) Vukčevića, koji je do sada više puta pokazao da je samo klasičan instrument opstrukcije u rukama Demokratske partije socijalista (DPS), pokušalo kupiti vrijeme kako bi odlazeće rukovodstvo Glavnog grada stiglo da izbriše sve tragove nedomaćinskog upravljanja, nezakonitih radnji i bahaćenja na račun građanki i građana Podgorice", dodao je Vuković u saopštenju koje su medijima dostavile Demokrate.

Navodi da je možda baš funkcioneru DPS-a, kako je rekao, u odijelu predsjednika OIK-a bilo potrebno još jedno rješavanje stambenog pitanja, pa mu iz tog razloga nije odgovaralo efektuiranje izborne volje građana i formiranje nove lokalne uprave.

Povezani članci

03. Decembar 2022.

Rezultati (ni)su konačni

"DPS u Podgorici mora konačno prihvatiti činjenicu da je njihova politika poražena i da je nastavljanje neodgovornih opstrukcija put ka najnižem nivou, nivou statističke greške, što su im jasno poručili i građani Podgorice. Vukčević sa druge strane mora konačno shvatiti da je DPS izgubio na izborima i da je politika opstrukcija i nepoštovanja izborne volje postala prošlost", piše u saopštenju.

Uvažavajući činjenicu, kaže Vuković, da je opstrukcija riješena na dan održavanja sjednice DIK, zahvaljujući aktivnostima sekretara Izborne komisije Glavnog grada iz Demokrata Vladimira Vujovića, koji je na sjednici IK, ključno opredijelio da se ovaj problem riješi u skladu sa zakonom i drugim podzakonskim aktima, članovi Izborne komisije Glavnog grada proglasili su konačne rezultate izbora u Podgorici.

"Svaki pravni akt koji donese kolegijalno tijelo podliježe provjeri, ali je činjenica da potencijalna buduća koalicija ima deset mandata više, čime se ne može dovesti u pitanje njen legitimitet", zaključio je Vuković.

Bonus video: