Janković povodom godišnjice izbora: Peti decembar bio ljekovit za Cetinje

"Pristup u funkcionisanju vlasti u Prijestonici pokazatelj je da se uz zajedništvo, okrenuti budućnosti i razvoju, rađaju ideje koje će donijeti prijeko potreban boljitak našem gradu"

2667 pregleda 5 komentar(a)
Janković, Foto: URA
Janković, Foto: URA

Peti decembar 2021. bio je ljekovit za Cetinje i rezultat je onoga za što smo se od formiranja odbora borili, a to je da Prijestonici donesemo prijeko potrebnu promjenu u načinu upravljanja, saopštio je Slavko Šole Janković, predsjednik cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA, povodom godinu dana od izbora u tom gradu.

On je ocijenio da je cetinjska URA dala veliki doprinos promjenama u gradu, nakon što je, kako je kazao, njihova ideja manjinske podrške vladajućoj koaliciji "zaživjela i dan danas na odličan način funkcioniše".

"Zato će URA nastaviti da bude konstruktivan subjekt u transformaciji našeg grada i da podstiče još bolju saradnju Prijestonice Cetinje i Vlade Crne Gore, kako bi što prije izašao iz višedecenijske recesije u koju ga je doveo neodgovoran odnos prošle vlasti", saopštio je Janković.

Smatra da su danas mnoge stvari u Prijestonici drugačije, samim tim jer je "napušten model rješavanja problema isključivo u toku izborne kampanje" i da se, uz odgovoran pristup, brine o realnim problemima građana.

"Raduje nas da će u najskorijem periodu biti urađena revizija prethodnog poslovanja, koja će, to smo više nego sigurni, pokazati koliko je nezakonitih radnji pratilo rad čelnika Prijestonice kroz projekte i rad preduzeća koja pripadaju Prijestonici prethodnom periodu. Pristup u funkcionisanju vlasti u Prijestonici pokazatelj je da se uz zajedništvo, okrenuti budućnosti i razvoju, rađaju ideje koje će donijeti prijeko potreban boljitak našem gradu", zaključuje Janković.

Bonus video: