Iković: Preokret neće biti dio lokalne vlasti u Danilovgradu

"Razlog ovakve odluke leži u drugačijem viđenju politike u odnosu na novu većinu koja će voditi grad", kazao je Iković

4573 pregleda 4 komentar(a)
Iković, Foto: Pokret Preokret
Iković, Foto: Pokret Preokret
Nosilac liste Preokret za Danilovgrad, Vuk Iković, saopštio je da Preokret neće biti dio lokalne vlasti u tom gradu.
Poručio je da su dali svoj doprinos da izbori prođu u demokratskoj atmosferi.
Dodaje da su povukli svoju žalbu pred Ustavnim sudom kako bi izbori mogli biti nesmetano proglašeni i pozvali druge da učine isto, te, kako navodi, podržali konstituisanje administrativnih tijela i imenovanja nužnih za početak rada lokalne samouprave.
"Izbor kandidata za gradonačelinka smo podržali jer se radi o osobi sa vrlo dobrim ljudskim i stručnim karateristikama i time dali i simbolički doprinos da lokalna samouprava u novom mandatu može početi nesmetano funkcionisati", poručio je Iković, a navodi se u saopštenju Pokreta Preokret.
Ističe da nakon toga Preokret nastavlja borbu za Danilovgrad iz opozicionih klupa.
"Razlog ovakve odluke leži u drugačijem viđenju politike u odnosu na novu većinu koja će voditi grad i želimo da na ovaj način damo doprinos uvođenju novih političkih praksi u kojoj će cilj biti isključivo opšti interes građanki i građana Danilovgrada bez obzira koju su partiju ili listu glasali", kazao je Iković.
Poručio je da će insistirati na tome da odluke koje se donose u Skupštini opštine Danilovgrad budu podređene interesima lokalne zajednice – od krovnog lokalnog nivoa, pa sve do mjesnih zajednica.
Prvi korak u tom pravcu biće, kako kaže, očuvanje Trga golootočkih žrtava kao primjer odbrane javnog dobra.
Kazao je da će promovisati rješenja koja su predstavili u kampanji a za koja su, kako navodi, uvjereni da su u najboljem interesu svih građanki i građana Danilovgrada.
Dodaje da će budno pratiti rad nove vlasti, te reagovati kada god uvide da se mogu donositi bolja rješenja ili ispravljati nepravda.
"Iniciraćemo niz odluka čijom primjenom bi se poboljšao kvalitet života u Danilovgrada i biti u pravom smislu glas građana", zaključuje Iković.

Bonus video: