Vešović: Vuković da se mane projekata koji ga mogu odvesti na optuženičku klupu, Vukčević da prestane sa opstrukcijama

"Prava Crna Gora poziva nadležne institucije da utvrde kako i na koji način bračni par Nedović boravi u kancelarijama Opštinske izborne komisije"

4298 pregleda 7 komentar(a)
Vešović, Foto: Prava Crna Gora
Vešović, Foto: Prava Crna Gora

Pozivamo (Veselina) Vukčevića na prestanak opstrukcija, mirnu primopredaju vlasti i poštovanje poslovnika, a bivšem gradonačelniku (Ivanu) Vukoviću da se mane projekata koji ga mogu odvesti na optuženičku klupu, a za koje je mandat uveliko izgubio, poručio je Stefan Vešović, odbornik Prave Crne Gore u Skupštini opštine Podgorica.

On u saopštnju te partije kaže da se skandalozno ponašanje predsjednika Opštinske izborne komisije Glavnog grada nastavilo u petak, a da su samovolja i nasilničko vladanje očigledno odlika Vukčevića, ali i svega onoga što predstavlja - DPS režima.

"Scene koje su se mogle vidjeti na posljednjoj sjednici, isključivo mogu da služe na sramotu građana Podgorice. Uvođenje vaninstitucionalnog djelovanja u institucije, jasan je primjer nemoći i nepoštovanja volje građana. Podgorica je jasno kazala šta misli o ekipi koju predvodi Vuković, a opslužuje Vukčević, stoga im poručujemo da prestanu sa opstrukcijama i na miran način, u skladu sa Zakonom, predaju vlast", dodao je Vešović.

Kako je rekao, Prava Crna Gora, poziva nadležne institucije da utvrde kako i na koji način bračni par Nedović boravi u kancelarijama Opštinske izborne komisije.

"S obzirom na to da se nekoliko dana niko iz Glavnog grada nije oglasio da demantuje navode, smatramo da su znali i da znaju za uzurpaciju javnih institucija, u ovom slučaju kancelarija OIK-a. Da li je ovo praksa i u drugim lokalnim institucijama pod kontrolom DPS-a, biće provjereno brzo po preuzimanju lokalne uprave", zaključio je Vešović.

Bonus video: