Adžić - Picula: Podrška EU Crnoj Gori neupitna

Picula se osvrnuo na preporuke Evropskog parlamenta, iz kojih se, kako je rekao, vidi da Crna Gora i njeni građani i prije ulaska u EU moraju osjetiti benefite članstva

4663 pregleda 10 komentar(a)
Foto: MUP
Foto: MUP

Crna Gora je lider kada su u pitanju evropske integracije, ali odgovornim pristupom treba rješavati probleme deblokade institucija, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i izvjestioca Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonina Picule.

Na sastanku koji se održao u Briselu je naglašeno i da je podrška EU Crnoj Gori neupitna.

Iz Ministarstva je saopšteno da je Picula kazao da je kriza u Ukrajini obnovila značajnije interesovanje unutar EU za dalja proširenja, te da Crna Gora treba da iskoristi narednih godinu dana i intenzivira reformske aktivnosti ka što skorijem članstvu u EU.

"S tim u vezi, pohvalio je i posjetu ministra Adžića Ukrajini, kojom je pokazao da zvanična Crna Gora baštini EU vrijednosti i slijedi EU politike", saopštili su oni.

Picula se osvrnuo na preporuke Evropskog parlamenta, iz kojih se, kako je rekao, vidi da Crna Gora i njeni građani i prije ulaska u EU moraju osjetiti benefite članstva.

Adžić je tom prilikom naglasio da je Vlada Crne Gore spremna da pravi kompromise kako bi ubrzala evropski put, ali nije spremna na kompromise sa kriminalom.

On se zahvalio na podršci koju Picula u kontinuitetu pruža Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji i izrazio očekivanje da će ona biti još intenzivnija u budućem periodu.

Bonus video: