Abazović u Briselu na Evropskom molitvenom doručku

Planirano da premijer Crne Gore govoriti na panelu u organizaciji "Friends of Europe" gdje će uvodna obraćanja osim Abazovića imati i predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski i predsjednik Albanije Edi Rama

3502 pregleda 4 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Dritan Abazović otputovaće večeras u posjetu Briselu, gdje će na poziv članova Evropskog parlamenta prisustvovati Evropskom molitvenom doručku.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, po dolasku u Brisel Abazović će govoriti na svečanoj večeri uoči centralnog događaja u organizaciji EPB (European Prayer Breakfast) u Kraljevskom muzeju umjetnosti u Briselu.

"U srijedu premijer će prisustvovati molitvenom doručku, koji se održava u okvirima američkog molitvenog doručka, a ovogodišnji 25. jubilarni će se održati u Evropskom parlamentu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će nakon molitvenog doručka Abazović govoriti na panelu u organizaciji "Friends of Europe" gdje će uvodna obraćanja osim Abazovića imati i predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski i predsjednik Albanije Edi Rama.

"Think thank organizacija „Friends of Europe" predstavlja jedan od vodećih nezavisnih istrazivačkih centara u Evropi, koji ima za cilj izgradnju mirne, stabilne i prosperitetne Evrope. Ovogodišnji Samit „EU-ZB" jedan je od vodećih događaja koji se bavi temom Balkana, a koji omogućava inovativnu diskusiju u pogledu budućnosti regiona i razvijanju odnosa sa Evropskom unijom", navodi se u saopštenju.