Đukanović i Cvijanović: Stabilnost je preduslov za napredak i evropsku budućnost regiona

Cvijanović je visoko ocijenila odnose dvije države u bilateralnoj ravni i u kontekstu integracije u EU, kao i upućenosti jednih na druge kroz razmjenu iskustava i rezultate koje je Crna Gora ostvarila na evropskom putu

2731 pregleda 3 komentar(a)
Đukanović i Cvijanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović i Cvijanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa predsjedavajućom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Cvijanović.

Sastanak je održan na marginama Samita u Tirani, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika.

Đukanović je čestitao Cvijanović na preuzimanju dužnosti predsjedavajuće BiH, ističući da u Crna Gora sa poštovanjem gleda na sadašnjost i budućnost međudržavnih odnosa posebno na temeljima zajedničkih strateških ciljeva, navodi se u saopštenju.

"Želimo evropsku budućnost za naše države i narode", istakao je Đukanović.,

Cvijanović je visoko ocijenila odnose dvije države u kontekstu integracije u EU, kao i upućenosti jednih na druge kroz razmjenu iskustava i rezultate koje je Crna Gora ostvarila na evropskom putu, ističe se u saopštenju.

Đukanović i Cvijanović su istakli značaj dobrosusjedskih odnosa, "naročito njihovu perspektivu na polju ekonomije, izgradnju infrastrukture i bolje saobraćajne povezanosti".

Sagovornici su saglasni da je, "stabilnost preduslov za napredak društva i evropsku budućnost regiona", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: