Pokret Ima nas: U ponedjeljak ćemo poslati jasnu poruku, nema trgovine sa državnim interesima

Zahtijevamo odustajanje od Zakona o predsjedniku, organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora i dijalog i kompromis povodom izbora sudija Ustavnog suda, ponovili su iz pokreta Ima nas

16568 pregleda 48 komentar(a)
Sa jednog od prethodnih protesta, Foto: Boris Pejović
Sa jednog od prethodnih protesta, Foto: Boris Pejović

Pokret Ima nas je saopštio da će u ponedjeljak tokom trajanja sjednice na kojoj se odlučuje o Zakonu o predsjedniku, vaninstitucionalnim djelovanjem poslati jasnu poruku da građani Crne Gore ne pristaju na rušenje ustavnog poretka.

"Sve političke aktere pozivamo na odgovornost i poručujemo im da od zahtjeva nećemo odustati te da ne testiraju našu odlučnost kada je u pitanju odbrana državnih interesa", saopštili su iz pokreta Ima nas.

"Na to nas obavezuje i masovan odaziv građana budući da je na dosadašnja tri protesta prisustvovalo više od 60.000 građana, čime su ovi protesti postali najmasovniji protesti od obnavljanja nezavisnosti", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je građanima dosta rastakanja države posljednje dvije godine i žele povratak političke stabilnosti u zemlji.

"Zbog toga zahtijevamo odustajanje od Zakona o predsjedniku, organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora i dijalog i kompromis povodom izbora sudija Ustavnog suda", ponovili su iz pokreta Ima nas.

"Naše stavove ćemo jasno ponoviti još jednom u ponedjeljak kada ćemo kroz razrađen i detaljan plan djelovanja poslati poruku da nećemo odustati od borbe za građansku, naprednu i evropsku Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: