Sinanović: Umjesto da osude napad na Kneževića, Đurašković, Vuksanović Stanković i Muratović staju na stranu nasilnika

"Sramni napad od strane nacionalista na aerodromu Golubovci, kao i lažna dojava o podmetanju bombe u zgradi Višeg suda sa lažnog mejla, adresiranog na Kneževića, predstavljaju klasični pokušaj destabilizacije bezbjednosnih prilika u Crnoj Gori"

4198 pregleda 34 komentar(a)
Sinanović, Foto: DNP
Sinanović, Foto: DNP

Sramotno je da visoki funkcioneri Socijaldemokratske partije (SDP) - predsjednik opštine Cetinje Nikola Đurašković i poslanica Draginja Vuksanović - kao i član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović, umjesto osude napada na Milana Kneževića, staju na stranu nasilnika i provokatora, poručio je Jovan Sinanović, člana Glavnog odbora Demokratske narodne pareije (DNP).

"Oni time upravo potvrđuju da podržavaju svaki vid nasilja koji ima za cilj progon neistomišljenika. Ali, kakvi ljudi, takva i besjeda", dodao je Sinanović.

Kako DNP navodi u saopštenju on je ragaovao nakon izjava povodom incidenta na Aerodromu Podgorica u kojem su učestvovali jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Kneževića i njegovo obezbjeđenje i Cetinjanin Ivan Gardašević.

Knežević je najprije saopštio da je bio napadnut, dok je snimak sa aerodroma pokazao da je sukob iniciralo njegovo obezbjeđenje.

Sinanović navodi i da, kako je rekao, sramni napad od strane nacionalista na aerodromu Golubovci, kao i lažna dojava o podmetanju bombe u zgradi Višeg suda sa lažnog mejla, adresiranog na predsjednika Odbora za bezbjednost Milana Kneževića, predstavljaju klasični pokušaj destabilizacije bezbjednosnih prilika u Crnoj Gori.

"Nas iz DF-a ne čudi što je napad podržan od strane skoro svih opozicionih stranaka, DPS-a, SD-a i SDP-a, kao i ekstremno-nacionalističkih udruženja koja opravdavaju ovaj sramni čin. Po onoj narodnoj, kome 'muva na kapu', polako se sami javljaju inspiratori, a vjerovatno i naručioci ove sramno orkestrirane akcije. Očajnički pokušaji nakaradne politike nasilja, koje propagiraju pomenute stranke i udruženja, posljednji su trzaji bivšeg režima", rekao je.

Kaže da kao da godine "sramnog institucionalnog progona od strane DPS-režima, zatvori i sudski progoni, nijesu bili dovoljni, pa se sad prešlo i na fizičke napade".

"No, da će ih pojesti mržnja, koju u sebi nose, najbolje iskazuju takva (ne)djela, na koja se poziva i mlađani Boris Muratović, koji u svom komentaru poziva da na ulici pesničenjem iskazujemo svoju hrabrost. Upravo po onoj Bogišićevoj: Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi. Kao da je nekoga strah od šačice revoltiranih šićardžija, koji se kriju iza lažne odbrane države, koju su do kosti oglodali", kaže on.

Dodaje i da ne reaguju nevladine organizacije, koje se bave ovim temama, kada se radi o napadu na Srbe, pa reagovanja pišu nevidljivim mastilom.

"Izgleda da napad na jednog od lidera srpskog naroda u Crnoj Gori nije predmet njihovog interesovanja. Da se ne radi o Srbinu, vjerovatno bi reagovali. A to potvrđuje da i oni aboliraju ovakve vidove napada na javne ličnosti i predstavnike institucija Crne Gore, koji nijesu na istim talasnim dužinama kao i oni", istakao je.

Navodi da iz Demokratske narodne partije apeluju da se strasti smire i da se dijalogom i argumentima razrješavaju sva otvorena pitanja na političkoj sceni

"A, ako institucije sistema nemaju snage da obezbijede mir i sigurnost, uvijek ćemo naći načina da zaštitimo sebe i svoje porodice", zaključio je.

Bonus video: