Ima nas: Venecijanska komisija potvrdila ispravnost protesta

"Pozivamo vlastodršce koji zloupotrebljavaju vlast, skupštinske tastere i koriste ostale mahanizme u cilju razgradnje naše države - manite se ćorava posla, dobili ste stav i od Venecijanske komisije, stoga znate što vam je činiti"

7900 pregleda 20 komentar(a)
Sa jednog od protesta, Foto: Boris Pejović
Sa jednog od protesta, Foto: Boris Pejović

Današnja preporuka i mišljenje Venecijanske komisije dali su potvrdu da se pokret "Ima nas" nalazi na istom polu kojem pripadaju naši evropski partneri, saopšteno je iz organizacionog odbora tog pokreta.

Kazali su da je time njihova "odbrana ustavnog poretka, građanske, moderne i evropske Crne Gore" dobila svojevrsan legitimitet i sa međunarodne adrese.

Venecijanska komisija je dala preporuku da se ne usvoje Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, navodeći da se tim zakonom mijenjaju ovlašćenja propisana Ustavom kroz "običan zakon".

Povezani članci

09. Decembar 2022.

VK preporučuje da se ne usvaja Zakon o predsjedniku

"Naravno da nama, slobodomislećim građanima sve to i nije potrebno da bismo bili svjesni činimo li pravu stvar ili ne, jer mi hrabro i odvažno prisustvujemo veličanstvenim i prkosim skupovima u želji da zaštitimo državu od rušenja njenog ustavnog uređenja od zle namjere podanika tuđih interesa.

"Upravo okupljanja i protest Pokreta 'Ima nas' pokazali su svu snagu građanske Crne Gore, ali i odlučan stav ogromnog broja građanki i građana koji su se usprotivili udaru na temelje tekovina naše države i mukotrpne izgradnje i stvaranja ponosnog građanskog habitusa odakle i crpimo snagu za ideju savremenog i modernog društva za naša pokoljenja.

"Stoga i pozivamo vlastodršce koji zloupotrebljavaju vlast, skupštinske tastere i koriste ostale mahanizme u cilju razgradnje naše države - manite se ćorava posla, dobili ste stav i od Venecijanske komisije, stoga znate što vam je činiti. Kao što i mi znamo što je nama - u ponedjeljak", navodi se u saopštenju.