LP i Zanatsko preduzetnička komora pripremaju predlog Zakona o zanatstvu

Poručili su da će Zakon posebno obraćati pažnju kako na zanatlije, tradiconalne zanate i njihovo očuvanje i jačanje, tako i na male preduzetnike kojima će, kako dodaju, olakšati rad i konkurentnost na tržištu

2143 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Liberalna partija
Sa sastanka, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija i Zanatsko-preduzetnička komora razgovarali su o pripremama predloga Zakona o zanatstvu koji bi trebao da uredi tu oblast u Crnoj Gori po uzoru na evropske standarde.

Oni su održali, kako se navodi u saopštenju Liberalne partije, zajednički sastanka povodom pripreme Zakona o zanatstvo.

Sastanku su, kako navode, prisustvovale delegacija LP sa predsjednikom Andrijom Popovićem na čelu kao i Komore, izvršni direktor Boris Marđonović i predsjednik Slobodan Starčević.

"Oni su razgovarali o pripremama prijedloga Zakona o zanatstvu koji bi trebao da uredi ovu značajnu oblast u Crnoj Gori na savremen način po svim evropskim standardima", navodi se u saopštenju.

Poručili su da će Zakon posebno obraćati pažnju kako na zanatlije, tradiconalne zanate i njihovo očuvanje i jačanje, tako i na male preduzetnike kojima će, kako dodaju, olakšati rad i konkurentnost na tržištu.

To je, kako ističu, naročito važno u smislu daljih reformi i evropskih integracija Crne Gore kroz usaglašavanje zakonodavstva i dobrih praksi država EU sa domaćim zakonodavstvom.

Navode da su Liberalna partija i Zanatsko-preduzetnička komora dogovorile i potpisivanje zajedničkog Memoranduma o saradnji kojim će dodatno produbiti zajednički rad u toj oblasti, naročito u procesima donošenja odluka u najvišim zakonodavnim i drugim tijelima.

Bonus video: