Pokret "Ima nas": Kolonama automobila ćemo preplaviti Podgoricu u ponedjeljak

Poručili su da će protest trajati cio dan, sve dok ne vide ishod glasanja o Zakonu o predsjedniku nakon čega će, kako su kazali, javnost obavijestiti o daljim koracima i potezima koje pripremaju

19544 pregleda 69 komentar(a)
Sa prethodnog protesta, Foto: Boris Pejović
Sa prethodnog protesta, Foto: Boris Pejović

Pokret “Ima nas“ saopštio je da će u ponedjeljak, sa početkom u 11 sati, kolonama automobila u svim djelovima grada "u potpunosti preplaviti Podgoricu".

Na to su se odlučili, "kako bi poslali snažnu podršku da je 12. decembar dan D kada je u pitanju normalno funkcionisanje države, ustavnog poretka i pravnog sistema".

Poručili su da će protest trajati cio dan, sve dok ne vide ishod glasanja o Zakonu o predsjedniku nakon čega će, kako su kazali, javnost obavijestiti o daljim koracima i potezima koje pripremaju.

Iz tog pokreta smatraju da su jučerašnja preporuka i mišljenje Venecijanske komisije, kao i stav Evropske komisije, dali potvrdu da se "naš pokret nalazi na istom polu kojem pripadaju naši evropski partneri te da je ovo borba za odbranu ustavnog poretka, građanske, moderne i evropske Crne Gore".

"Upravo okupljanja i protest pokreta “Ima nas“ pokazali su svu snagu građanske Crne Gore, ali i odlučan stav ogromnog broja građanki i građana koji su se usprotivili udaru na temelje tekovina naše države i mukotrpne izgradnje i stvaranja ponosnog građanskog habitusa odakle i crpimo snagu za ideju savremenog i modernog društva za naša pokoljenja", navodi se u saopštenju.

Onis u pozvali sve političke partije i svakog poslanika na odgovornost "koji ovaj trenutak sa sobom nosi te da donesu odluke koje su od interesa za građansku i evropsku Crnu Goru".

"Pokret “Ima nas“, kao i destine hiljada građana koji stoje uz nas neće odustati od ove borbe! Pozivamo sve da u ponedjeljak budu pripravni i čekaju jasna uputstva. Odustajanja nema sve do ispunjenja zahtjeva", piše u saopštenju.

Bonus video: