Nakon više od mjesec dana pregovora: Bošnjačka stranka pristupila koaliciji sa DPS, SD i SDP-om

Ovo je nastavak sjednice zakazane u četvrtak koja je prekinuta jer BS nije odlučila sa kim će činiti koaliciju

26440 pregleda 28 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Jadranka Ćetković
Sa sjednice, Foto: Jadranka Ćetković

Nakon više od mjesec dana pregovora oko formiranja lokalne vlasti u Bijelom Polju, Bošnjačka stranka je večeras pristupila koaliciji sa DPS, SD i SDP-om.

Za predsjednika Skupštine opštine Bijelo Polje, na sjednici lokalnog parlamenta u Bijelom Polju izabran je nosilac liste Bošnjačke stranke Ernad Suljević.

Odbornici Demokratskog fronta i Demorkata problematizovali su pauzu koja je data u 18 časova na tri sata, ističući da poslovnikom nije predviđena mogućnost otvaranja sjednica kako bi se proglasila pauza.

Ovo je nastavak sjednice zakazane u četvrtak koja je prekinuta jer BS nije odlučila sa kim će činiti koaliciju.

Tada je najavila da će svoju odluku o tome sa kim će vrštiti vlast donijeti do subote.

Iz te partije Vijestima je kasno sinoć saopšteno da su blizu dogovora, ali da postoje pojedinosti koje nijesu usaglašene.

“Naš izvršni odbor je dao saglasnost za koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista, pod uslovom da se sve do kraja definiše i potpiše sporazum”, saopšteno je Vijestima iz te partije.

Iz tih razloga u četvrtak nije izabran predsjednik Skupštine.

Na lokalnim izborima 23. oktobra niko nije osvojio apsolutnu vlast, a najviše mandata je osvojila koalicija koju čine DPS, SDP, SD, BP i LP -15 odbornika, što nije dovoljno da sami vrše vlast.

Ova koalicija je u prethodnom sazivu vršila vlast sa Bošnjačkom strankom, koja sa osvojenih četiri mandata odlučuje ko će činiti vlast.

Bonus video: