Bošnjak: Stan sam kupila transparentno na javnom konkursu, nadmetanjem kroz projekat Unistan

Poručila je da ona i DPS nijesu uporedivi niti mogu biti

11443 pregleda 33 komentar(a)
Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Bošnjak, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore i poslanica Pokreta za promjene Branka Bošnjak poručila je da je stan kupila transparentno, na javnom konkursu, nadmetanjem kroz projekat Unistan.

"Gospodo iz DPS-a, ja vas razumijem i džabe cvilite i pokušavate podmetanjima i blaćenjima da sakrijete svoje zakulisne i protivzakonite radnje, svoje čašćavanje stanovima i kreditima bez oglašavanja i to licima koja su već imali, ne mali broj nekretnina", navodi se u saopštenju Branke Bošnjak.

Poručila je da je "dolijala Vesna Medenica, da je dolijao omiljeni specijalni tužilac Demokratske partije socijalista (DPS) Saša Čađenović, te onda njihov, kako ističe, ekonomski guru Veselin Vukotić",

"Sad je strah među vama ko je sljedeći. A afera stanovi boli, i to baš boli…", ističe Bošnjak.

Ona poručuje da oni odlično znaju da je ona kupila stan ne kao političarka i javna funkcionerka i ne iza leđa javnosti bez kriterijuma i bez oglašavanja, već kao svo akademsko osoblje, na stotine njih sa Univerziteta Crne Gore, transparentno, na javnom konkursu, nadmetanjem kroz projekat Unistan.

Od koga je, kako ističe, Univerzitet imao samo koristi i ostao bilansno u plusu, a država nije oštećena ni cent, već je i ona imala korist.

"Hvala Đukanoviću koji je ne razmišljajući, doprinio ovom projektu, što je osnivanjem svog privatnog univerziteta, natjerao Univerzitet Crne Gore da osmisli projekat Unistan kako bi zadržao svoj kadar, jer za mnoge nije lako, a ni poželjno, odbiti poziv Đukanovića da rade na njegovom univerzitetu, ovako su imali više nego opravdan razlog", poručuje Bošnjak.

Javnosti radi, kako kaže, ne radi "DPS huškača", i danas na sajtu Univerziteta Crne Gore postoji Bilten, gdje svi koji žele mogu pročitati sve detalje o projektu Unistan, kako je on započeo, kakav je ishod imao i ko je sve dobio stan i kredit i pod kojim uslovima.

A dobijali su, kako dodaje, samo oni koji nijesu imali riješeno ili adekvatno riješeno stambeno pitanje, a niko nije nagrađen drugim ili trećim stanom.

Tom priliko uputila je javnost na Bilten UCG-a.

"Evo linka koji vaša podmetanja čini smiješnim. Nismo mi uporedivi niti možemo biti", ističe Bošnjak.

No da su ih, kako navodi, na vrijeme shvatili i zabranili rad DPS kao organizovane kriminalne grupe, za šta su se, dodaje Bošnjak, obratili Ustavnom sudu, danas bi posljedice bile puno blaže.

"Ovako brojimo žrtve i milijarde kriminalom stečene. Ali nećemo odustati. Pravda dolazi i zakucaće na svaka vrata, neko cvili a neko je raširenih ruku čeka", zaključuje Bošnjak.

Bonus video: