Demokrate: Vrijednosti koje je DPS zastupao prethodnih trideset godina su svađe, podjele i pražnjenje džepova građanima

Poručili su da DPS opstruira izbor sudija Ustavnog suda, samo kako bi koju nedjelju više, protivno odluci naroda, ostali u foteljama i kako ih ruka pravde ne bi stigla

9386 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da su jedine vrijednosti koje su iz Demokratske partije socijalista (DPS) zastupali prethodnih trideset godina svađe, podjele i pražnjenje džepova građanima, uz enormno bogaćenje DPS funkcionera.

Iz Demokratske Crne Gore reagovali su na izjavu DPS Šavnik da je poražavajuće da su se Demokrate svrstale u PR službu koalicije SNP-NSD-DNP i da iz te uloge pokušavaju opravdati ono što se opravdati ne može - opstrukciju izbornog procesa u Šavniku.

Prethodno su Demokrate zatražili od DPS-a da se izvine povodom izjavljenih tvrdnji da je razbojništvom, divljanjem i siledžijstvom članova biračkih odbora iz redova Koalicije “Za budućnost Šavnika”, uz svesrdnu podršku i navijanje od strane Demokrata i danas spriječen završetak izbornog procesa u Šavniku.

"Gospodo iz DPS-a, još se nijeste izvinili za uvrede izrečene na račun građana Šavnika?", upitano je iz te partije.

Priznaju, kako se navodi u saopštenju Demokratske Crne Gore, da to nijesu ni očekivali od njih, ali im savjetuju da pokušaju da se olako ne bacaju terminima, kao što su se bacali uvredama jer će im za sve, za razliku od njih, kako dodaju, na kulturan i činjenično utemeljen način uzvratiti.

Poslije takvih tužilačkih procesa, da su, kako poručuju, zlonamjerni kao oni, mogli bi zaključiti da su oni (DPS) bili portparoli Vesne Medenice, Blaža Jovanića, Saše Čađenovića, kao i Vladine komisije za stanove.

Ali, kako dodaju, ne žele da se na bilo koji način nađu u njihovom narativu i spuste na njihov nivo.

"Samo se vi nemojte pozivati na evropske i civilizacijske vrijednosti. Jedine vrijednosti koje ste zastupali prethodnih trideset godina su svađe, podjele i pražnjenje džepova građanima, naravno uz enormno bogaćenje vaših funkcionera. Vidjeli smo te vrijednosti na djelu kada ste 20.000m2 stanova podijelili svojim partijskim funkcionerima, majkama, tetkama, stričevima, ujacima, za samo 10 godina. Šta će biti kad se vratimo unazad 20 ili 30 godina", kazali su oni.

Vidjeli smo to, kako ističu, i na primjerima slanja birača iz drugih opština u Šavnik i to sa bejzbol palicama i drugim predmetima za fizički obračun sa članovima biračkih odbora.

To je, kako kažu, evropski i civilizovano, nema šta.

"Osim što smo vidjeli na tom primjeru kada ste poslali vaše jatake da biju članove biračkih odbora u Šavniku, vidimo i sada kada opstruirate izbor sudija Ustavnog suda, samo kako bi koju nedjelju više, protivno odluci naroda, ostali u tim vama tako milim foteljama i kako vas ruka pravde ne bi stigla", poručuju Demokrate.

Međutim, ističu, da ih moraju informisatu da je pravda krenula, i da ih je već stigla i tek će.

Dodaju da ih očigledno to boli i tek će.

"Tako da, gospodo iz DPS-a, u svim opštinama ste izgubili vlast, uzalud sva prepisivanja, uzalud tuče, uzalud opstrukcije, uzalud klanovi, uzalud opstrukcija izbora sudija Ustavnog suda.…već ste bivši, a to je i razlog što ste bivši", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: