Zoronjić: Bošnjačka stranka u Bijelom Polju izabrala da ide putem kojim ih vodi DPS

Kako je kazala, pregovori koje su kao opozicija vodili u tri kruga sa BS-a bili su konstruktivni i korektni, gdje je pregovarački tim ispred BS-a tražio isključivo mjesto predsjednika i uz to i glavnog administratora, kao i 40 odsto funkcija

18286 pregleda 29 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Bošnjačka stranka u Bijelom Polju izabrala je da ide putem kojim ih vodi Demokratska partija socijalista (DPS), saopštila je nositeljka liste Građanskog pokreta URA za lokalne izbore održane u Bijelom Polju i poslanica u Skupštini Crne Gore Suada Zoronjić.

Ona je podsjetila da je sinoć u Bijelom Polju održana jkonstitutivna sjednica Skupštine Opštine Bijelo Polje na kojoj je izabran predsjednik Skupštine Opštine iz redova Bošnjačke stranke (BS).

Kako je kazala, pregovori koje su kao opozicija vodili u tri kruga sa BS-a bili su konstruktivni i korektni, gdje je pregovarački tim ispred BS-a tražio isključivo mjesto predsjednika i uz to i glavnog administratora, kao i 40 odsto funkcija.

"Kako bismo pokazali da smo spremni za promjene koje će dovesti do boljeg životnog standarda građana, do pomirenja i suživota, dali smo tokom pregovora sa BS-a sve sto su tražili. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da BS krene putem pomirenja i da prihvate pruženu ruku iskrenih sagovornika, čija je namjera bila najiskrenija u smislu da Bijelo Polje učine boljim mjestom za život svih građana, ma koje vjere i nacije bili“, navodi Zoronjić.

Ona je kazala ih Bošnjačka stranka nije udostojila obavještenjem da su već dogovorili da ostanu "uz skute tradicionalnih partnera", a i time pokažu građanima Bijelog Polja da nijesu spremni za iskorak na pomirenje i bolji život svih.

"Očigledno je da su im pregovori sa nama poslužili kao odskočna daska da povećaju sebi cijenu i odskoče, ali ni to nisu mogli valjano odraditi, pa su umjesto više, izabrali manje. BS je ovim činom prevarila bošnjački narod, praveći dil sa DPS-om da predsjednik Opštine bude sadašnji predsjednik Petar Smolović, a ne nosilac liste Dizdarević. Očigledno je da čin prevare mogu podjeliti nosioci lista i DPS-a i BS-a, imajući u vidu da im je biračko tijelo većinom bošnjački narod, ali da opštinu vodi Bošnjak mnogo je bliže onima koji su spremni da građane Bijelog Polja vode putem prosperiteta, a to je u ovom slučaju opozicija koja je bila saglasna da Suljević bude predsjednik Opštine Bijelo Polje, jer je to isključivo tražio“, kazala je Zoronjić.

Istakla je i da ostaje žal sto građani u narednom periodu od četiri godine, neće osjetiti nikakav napredak i boljitak, iako su jasno i glasno rekli da žele promjene.

"Nažalost, Bošnjačka stranka je kao i uvijek i ovaj put dala vještačko disanje DPS-u, da u narednom periodu urnišu i isele još ovo sto je ostalo", zaključila je ona.

Bonus video: