SNP: Svako ima pravo na protest, ali ne na nasilje i širenje mržnje

Niko nema pravo da zloupotrebljava svoje pristalice radi svoje fotelje i neprestane želje da državu drži u stanju političke nestabilnosti u pokušaju da zaustavi vraćanje države u pravne okvire, navodi se u saopštenju SNP

7578 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Miloš Rudović
Ilustracija, Foto: Miloš Rudović

Iz Socijalističke narodne partije su osudili sukobe građana okupljenih ispred Skupštine sa policijom.

"Osuđujemo današnje nasilje pristalica Mila Đukanovića ispred Skupštine", navodi se u saopštenju Medijskog tima SNP -a.

Pozivaju ga da, kako kažu, "odmah prekine sa pokušajima radikalizacije procesa u crnogorskom društvu i politici i da mirno prihvati činjenicu da se njegov mandat predsjednika države primakao samom kraju".

Poručuju da će država osigurati mir, stabilnost i red i da će demokratija nastaviti da se razvija na temeljima avgustovske pobjede iz 2020. godine.

"Dosta je bilo izazivanja podjela i stvaranja tenzija među narodom da bi se čuvale privilegije, uništavala država a pojedinci enormno bogatili, razvijao kriminal i korupcija, a narod sve više siromašio", kazali su iz SNP -a.

Dodaju da "niko nema pravo da zloupotrebljava svoje pristalice radi svoje fotelje i neprestane želje da državu drži u stanju političke nestabilnosti u pokušaju da zaustavi vraćanje države u pravne okvire, kao preduslova za ulazak u Evropsku uniju".

Naglašavaju da svi treba da doprinesu smirivanju tenzija i shvate da je demokratija počela svoj razvoj.

"Svako ima pravo na protest, ali nema pravo na nasilje i širenje mržnje. Ekstremizam i nasilje ne smiju biti tolerisani ko god bio taj koji se njima služi", zaključuje se u saopštenju SNP -a.

Bonus video: