Milačić: DPS najjača desnica politike, ne zanima ih CG i njeni građani ako nisu u vlasti

"Đukanoviću i gospodo iz DPS-a, odgovornost za napad na Skupštinu Crne Gore, za napad na poslanike, napad na policiju i vandalsko ponašanje je vaša i lična"

4427 pregleda 31 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, poručio je da se vidi da je Demokratska partija socijalista (DPS) najjača desnica crnogorske politike i da ih Crna Gora i njeni građani ne zanimaju ako nisu u vlasti.

"Jučeršnji dan poptuno je ogolio prirodu poražene politike DPS-a i njihovih koalicionih partnera u kojoj njihove pristalice, članovi i simpatizeri kamenicama gađaju Skupštinu Crne Gore, napadaju poslanike koju su predstavnici manjinskih naroda, policiju zasipaju biber spejevima i palicama i napadaju novinare koji izvještavaju o ovim događajima", poručio je Milačić, a navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Ako je, kako kaže, i postojao neko kome nije bilo jasno da je "DPS samo zamaskirana ultradesničarska organizacija" spremna na sve u odbrani Đukanovića, od juče ne postoji.

"U odbrani neodbranjivog, DPS i satelitske organizacije napadaju svoje koalicione partnere - poslanike Bošnjačke stranke, pokazujući svoje lice iz devedesetih, a njihovi poslanici otvoreno govore da će odgovornost za sve navedeno preuzeti parlamentarna većina", dodaje Milačić.

Ističe da nema prebacivanja odgovornosti, i poručuje:

"Đukanoviću i gospodo iz DPS-a, odgovornost za napad na Skupštinu Crne Gore, za napad na poslanike, napad na policiju i vandalsko ponašanje je vaša i lična, vi ćete, dodatno vi - čiji poslanici su bili na ovom skupu, a ne parlamentarna većina, snositi odgovornost za sve što se bude dešavalo u Crnoj Gori, a što budu izazvale vaše pristalice i vaši članovi i tu odgovornost nećete moći prebaciti nikom".

Navodi da kada smo već kod odgovornosti, šef poslaničkog kluba DPS-a, Danijel Živković na sinoćnjoj pres konferenciji otvoreno kaže da je ono što se sinoć dešavalo gest revoltiranih građana, na taj način direktno ohrabrujući i abolirajući vršenje "niza teških krivičnih djela što se sinoć zapravo dogodilo".

U krivična djela koja su, kako je naveo Milačić počinjena naveo je: napad na službena lica u vršenju službene dužnosti, nepostupanje po naredbi za udaljenje, ugrožavanje bezbjednosti Crne Gore napadom na Skupštinu Crne Gore kao štićeni objekat, pozivanje na otpor...

Prema njegovim riječima danas se jasno vidi da su oni (DPS) "najjača desnica crnogorske politike" i da ih Crna Gora i njeni građani ne zanimaju ako nisu u vlasti.

"Ako niste vlast vi rušite i udarate u sve ono što ste do juče navodno štitili, ne želeći da postoje institucije ukoliko to nisu vaše institucije", poručio im je Milačić.

Dodaje da one postoje i postojaće.

"Jer je to Crna Gora za koju smo se prije dvije godine izborili i ova parlamentarna većina će, gospodo vandali, zaštititi sve građane ove zemlje, našu djecu i pripadnike manjinskih naroda, a nadležne institucije će procesuirati i jučerašnje i svaki drugi pokušaj napada na mir, stabilnost i demokratiju Crne Gore", zaključio je Milačić.

Bonus video: