Oko 50 Nikšićana se okupilo na raskrsnici u Bogetićima, razišli se nakon desetak minuta

Kako su kazali, nijesu željeli da blokiraju saobraćajnicu da ne bi pravili probleme građanima, ali su htjeli da sa mjesta, kako rekoše, gdje je krenuo prvi crnogorski otpor, poruče da Crnu Goru ima ko da brani

28839 pregleda 88 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Grupa od oko 50 Nikšićana okupila se na raskrsnici u mjesto Bogetići, nezadovoljni usvajanjem izmjena i dopuna Zakona o predsjedniku.

Kako su kazali, nijesu željeli da blokiraju saobraćajnicu da ne bi pravili probleme građanima, ali su htjeli da sa mjesta, kako rekoše, gdje je krenuo prvi crnogorski otpor, poruče da Crnu Goru ima ko da brani.

Nikšić blokada Zakon o predsjedniku
foto: Svetlana Mandić

Ilija Bojović, član nikšićkih Perjanika, kazao je da nijesu politički obojeni i da je jedina boja koja ih je dovela Crna Gora, njena zaštita, kao i zaštita Ustava i institucije predsjednika države.

"Došli smo da pošaljemo poruku sa mjesta gdje je krenuo prvi crnogorski otpor, naše Crne Gore, koja, kako nam se čini, a volio bih da nijesam u pravu sve manje postoji. Do blokade nije došlo jer ovo nije vrijeme da bi maltretirali naše građane", kszao je Bojović.

Kazao je da ne zna kakvi su planovi za naredne dane, niti je za to nadležan, ali da u ime nikšićkih i crnogorskih Perjanika, patriota i svih Crnogoraca, može da poruči: što god bude, mi smo mu naredni.

"Podržaćemo sve crnogorsko. Ne zanimaju nas partije, ne zanima nas ništa čime se bave političari. Zanima nas opstanak države i da se ovo zlo zaustavi, da ostanemo svoji na svome, da nam đeca normalno rastu u ljubavi sa svim nacijama, sa svim koji žive pod ovim našim nebom", poručio je Bojović.

Nakon desetak minuta građani su se razišli.

Bonus video: