DF: DPS se javno odrekao ljudi koji protestuju

"Važniji je Jevtu Erakoviću i društvu kvadrat stana po povlašćenim uslovima nego svi oni koji su zbog njega i njegovog šefa pravili nerede i gutali suzavac", saopštili su iz DF-a

12189 pregleda 22 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DF
Ilustracija, Foto: DF

Iz Demokratskog fronta su saopštili da se Demokratska partija socijalista odrekla građana koji su protestovali pred Skupštinom.

"DPS i Milo Đukanović ne smiju da stanu iza protesta i preuzmu odgovornost, već se kriju iza naroda i nekih NVO", navodi se u saopštenju DF -a.

Tvrde da je to demonstrantima poručio potpredsjednik DPS-a, Jevto Eraković.

Kako kažu, Erakovića su na protestima "toplo pozdravili, a tek će na nekim sljedećim poslije ove izjave".

"Podsjećamo da su funkcioneri DPS javno pozivali na ovaj skup, govoreći da se radi o "danu D" i "sudnjem danu", a sad tim ljudima okreću leđa, čime pokazuju prezir prema svojim najodanijim pristalicama", istakli su iz DF-a.

Dodaju da je ovim poslata jasna poruka, "i organizatorima i građanima koji protestuju - DPS vas se odrekao i ostavio na cjedilu, kao i na Cetinju prošle godine, kao i u Nikšiću 13. jula".

Kako kažu, DPS nikada nije brinuo o narodu,"već samo o svojim privilegijama".

"Važniji je Jevtu Erakoviću i društvu kvadrat stana po povlašćenim uslovima nego svi oni koji su zbog njega i njegovog šefa pravili nerede i gutali suzavac", naglasili su iz DF-a.

Tvrde da je "kojim čudom sinoć bilo 10.000 ljudi, DPS bi kazao da su došli zbog Mila i partije, ali desilo se suprotno, pa su onih 250-300 prisutnih, koji su najbolje što ima DPS, ostali da svjedoče o još jednoj izdaji Mila Đukanovića i njegove partije".

"Inače, Đukanović je čitav dan proveo u svojoj zgradi, tik uz Skupštinu, ali mu nije palo na pamet čak ni da mahne svojim pristalicama", zaključuje se u saopštenju Demokratskog fronta.

Bonus video: