Bečić: Sud građana jasan, nikad odlučniji da Crnu Goru uvedemo u evropsku porodicu naroda

Evropske vrijednosti i standardi garantuju našoj državi perspektivnu budućnost koja će počivati na snažnim institucijama, vladavini prava i jakoj ekonomiji, poručio je Bečić na Tviteru

9806 pregleda 32 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština.me/Igor Šljivančanin
Bečić, Foto: Skupština.me/Igor Šljivančanin

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da je zadovoljan rezultatima istraživanja po kojem je podrška građana pridruživanju Evropskoj uniji porasla na gotovo 78 odsto.

Rekordno je visok i broj onih koji snažno podržavaju ulazak Crne Gore u EU, čak 50,2 odsto, napisao je Bečić na svom Tviter nalogu.

"Sud građana je potpuno jasan, nema više povratka u prošlost, idemo naprijed, nikad odlučniji da Crnu Goru uvedemo u porodicu evropskih naroda i da osiguramo mir i prosperitet svim građankama i građanima", kazao je Bečić.

Dodaje da je članstvo u EU ključni spoljno-politički cilj, "kojem ostajemo dosljedni i trajno privrženi".

Kako kaže, "evropske vrijednosti i standardi garantuju našoj državi perspektivnu budućnost koja će počivati na snažnim institucijama, vladavini prava i jakoj ekonomiji".

"Ovako snažna podrška građana nas dodatno obavezuje da odlučnije sprovedemo neophodne reforme, osnažimo naše institucije učinivši ih nezavisnim, zagarantujemo vladavinu prava i odlučnije se obračunamo sa korupcijom i kriminalom kojim pokušavaju stalno da vrate u prošlost", zaključio je Bečić.

Bonus video: