Eraković: Ni pedalj ne odstupam od onoga što se brani na protestima

"Naši politički protivnici orkestrirano i podlo pokušavaju da izvrnu stvari i kao političke hijene poruče našim saborcima kako im okrećemo leđa", kazao je Eraković

18905 pregleda 55 komentar(a)
Eraković, Foto: DPS
Eraković, Foto: DPS

Potpredsjednik i poslanik DPS -a Jevto Eraković saopštio je da je ponosan na proteste i Pokret "Ima nas" i da ni za pedalj neće odstupiti od onoga što se na njima brani, kao ni od ljudi sa kojima dijeli nadu i brigu za budućnost države.

To je kazao povodom reagovanja Demokratskog fronta na njegovu izjavu o vaninstitucionalnoj borbi.

"Naši politički protivnici orkestrirano i podlo pokušavaju da izvrnu stvari i kao političke hijene poruče našim saborcima kako im okrećemo leđa", navodi se u saopštenju.

"Nijesmo mi isti i nikada nećemo biti", poručio je Eraković.

"Nikada neću pobjeći na koljenicu u Kristal, ili bilo koje drugo mjesto, ostavljajući ljude sa kojima dijelim dobro i zlo u protestima", dodao je on.

Eraković ponavlja, da u situaciji u kojoj je Crna Gora trenutno jedan od načina borbe je i vaninstitucionalni, pa će podržati sve vidove takvog suprotstavljanja sistemu.

"Rekao sam da ćemo vidjeti kako će teći organizacija narednih skupova i da ćemo o tome blagovremeno obavijestiti javnost", naglasio je Eraković.

Kako kaže, "poručio sam da je na organizatorima protesta da obavijeste sve zainteresovane kada će doći na protest, a Demokratska partija socijalista će kao i do sada aktivno učestvovati u formi podrške tog protesta".

Dodaje da DF ne mora da brine o njima i svim ljudima koji brane slobodu i nezavisnost Crne Gore.

"Bolje bi bilo da zbog izdaje brinu o svom obrazu, ako im je išta od obraza ostalo. Nas ima i biće nas. Kristal i koljenica nijesu opcija", zaključio je Eraković.

Bonus video: