Duraković predsjednik OO BS Petnjica: Spremni da preuzmemo odgovornost za upravljanje lokalnom samoupravom

"Zalagaću se za popravljanje položaja Bošnjaka u Crnoj Gori, ostvarivanja Ustavom zagarantovanih prava, očuvanja i afirmacije nacionalnih posebnosti i identiteta našeg naroda u Crnoj Gori, kao i vođenja računa o srazmjernoj zastupljenosti bošnjačkog naroda prilikom zapošljavanja u državnim institucijama"

4010 pregleda 5 komentar(a)
Duraković, Foto: Bošnjačka stranka
Duraković, Foto: Bošnjačka stranka

Ervin Duraković ponovo je izabran za predsjednika Opštinskog odbora Bošnjačke stranke (BS) Petnjica.

Kako se navodi u saopštenju BS njega su na konstitutivnoj sjednici izabrali članovi novog saziva Opštinskog odbora.

Dodaju da je Duraković i do sada bio na čelu Odbora BS u Petnjici, a predvodio je listu Bošnjačke stranke na posljednjim lokalnim izborima održanim u decembru 2021. godine, kada je BS ostvarila značajan rezultat i osvojila šest odbornika.

"Zalagaću se, zajedno sa ostalim članovima OO BS Petnjica za ostvarivanje opštih ciljeva Bošnjačke stranke koji se tiču popravljanja položaja Bošnjaka u Crnoj Gori, ostvarivanja Ustavom zagarantovanih prava, očuvanja i afirmacije nacionalnih posebnosti i identiteta našeg naroda u Crnoj Gori, kao i vođenja računa o srazmjernoj zastupljenosti bošnjačkog naroda prilikom zapošljavanja u državnim institucijama", rekao je Duraković.

Navode i da je istakao da je cilj da Bošnjačka stranka i na lokalnom nivou nastavi sa vođenjem ispravne politike u interesu svih građana.

"To podrazumijeva nastavak tendencije rasta podrške Bošnjačkoj stranci u Petnjici, sa pojačanim intenzitetom, što će učiniti da BS u Petnjici postane najvažniji politički faktor u bliskoj budućnosti. Dakle, spremni smo da preuzmemo odgovornost za upravljanje lokalnom samoupravom i na taj način započnemo rješavanje dva najveća problema u našoj opštini, na čijem rješavanju aktuelna lokalna vlast radi vrlo malo, a to su nerazvijenost i iseljavanje mladih", poručio je Duraković.

Bonus video: