Đurović: Ostajemo snažno posvećeni dobrosusjedskoj i regionalnoj saradnji

“Sagovornici su se saglasili da su evropska perspektiva Crne Gore i posvećenost evroatlantskom sistemu vrijednosti ključne tačke oko kojih treba da se gradi saradnja dvije prijateljske zemlje”, navodi se u saopštenju

3420 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Crna Gora, u okviru spoljnopolitičkih prioriteta, ostaje snažno posvećena dobrosusjedskoj i regionalnoj saradnji, poručila je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Ona se danas sastala sa specijalnim izaslanikom Slovenije za Zapadni Balkan Anžejem Frangešom i ambasadorom Slovenije Gregorom Preskerom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Đurović je ocijenila da Crna Gora i Slovenija imaju odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju u svim oblastima.

“Sagovornici su se saglasili da su evropska perspektiva Crne Gore i posvećenost evroatlantskom sistemu vrijednosti ključne tačke oko kojih treba da se gradi saradnja dvije prijateljske zemlje”, navodi se u saopštenju.

Đurović se zahvalila Sloveniji na podršci procesu pristupanja Crne Gore EU.

Ona je navela da očekuje da ekspertska pomoć Slovenije neće izostati ni u narednom periodu, naglasivši da proces evropske integracije nema alternativu.

Đurović je kazala da Crna Gora, u okviru spoljnopolitičkih prioriteta, ostaje snažno posvećena dobrosusjedskoj i regionalnoj saradnji.

“Snaženje regionalne ekonomske saradnje je bez ikakve sumnje jedan od prioriteta Crne Gore u oblasti daljeg razvoja odnosa sa susjedima i postizanja krajnjeg cilja – pristupanja Evropskoj uniji”, poručila je Đurović.

Frangeš je, kako je saopšteno, iskazao interesovanje za trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori, posebno za proces pristupanja evropskoj porodici naroda.

On je istakao da će Crna Gora uvijek imati pomoć i podršku slovenačkih partnera na tom putu.

“Obostrano je iskazana nada da će Crna Gora u što skorijem roku pronaći izlaz iz aktuelne političke krize u kojoj se nalazi, na zadovoljstvo svih građana”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: