Pokret Ima nas: Četvrti protest u utorak, nećemo odustati od naših zahtjeva

"U situaciji u kojoj se danas nalazi Crna Gora, za koju su najviše zaslužne sluge rusko-srpske ekspoziture u našoj državi, koji rušenjem njenih ustavnih temelja, je svakim danom sve više udaljavaju od njenog evropskog puta, naša dužnost je da stanemo na kraj tim stramputicama", saopštili su iz tog Pokreta

16580 pregleda 45 komentar(a)
Sa jednog od protesta, Foto: Boris Pejović
Sa jednog od protesta, Foto: Boris Pejović

Pokret Ima nas najavio je novi protest u utorak 20. decembra u 19 časova ispred zgrade Skupštine u Podgorici.

To su navodi u saopštenju tog Pokreta uz poruku da, "borbu nastavljamo tamo đe smo je i počeli".

"U situaciji u kojoj se danas nalazi Crna Gora, a za koju su najviše zaslužne sluge rusko-srpske ekspoziture u našoj državi, koji rušenjem njenih ustavnih temelja, njene nezavisnosti, suverenosti, svakim danom sve više udaljavaju od njenog evropskog puta, naša dužnost je da stanemo na kraj tim stramputicama i pomognemo joj da izađe na pravi evroatlanstski kolosjek", naveli su u saopštenju.

Kako kažu, "sa tog mjesta krenuli su najveći skupovi u modernoj istoriji naše zemlje, sa tog istog mjesta ćemo svi zajedno da opet pošaljemo glasno i jasno poruku da Crna Gora ima nas i da će nas uvijek biti".

Ističu da su odlučni u namjeri da odbrane insititucije sve dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Naglašavaju da njihovi zahtjevi, "u potpunosti korespondiraju sa stavovima evropskih partnera Crne Gore".

"Svi dosadašnji protesti su pokazali snagu građanske Crne Gore i jasnu poruku građanki i građana Vladi, koja je u v.d. stanju i tehhničkom premijeru, da je ovo tek početak borbe za očuvanje tekovina Crne Gore i stvaranja savremenog i modernog društva", zaključili su iz Pokreta Ima nas.

Bonus video: