Vasilije Bulatović predsjednik SO Kolašin

Novu kolašinsku vlast činiće Demokrate i Ujedinjena, DF, Evropa sad, SNP i URA. Predstavnici Pokreta Zajedno gradimo Kolašin kazali da je izvještaj OIK sporan i da sadrži neistine, Martinović rekao da su prigovori pokušaj opstrukcije sjednice

7431 pregleda 8 komentar(a)
Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović
Bulatović, Foto: Dragana Šćepanović

Mandati odbornika novog saziva kolašinske Skupštine opštine verifikovani su na današnjoj sjednici, a za predsjednika lokalnog parlamenta izabran je Vasilije Bulatović iz Demokratskog fronta (DF).

Bulatović je diplomirani mašinski inženjer, radio je kao nastavnik, ali i na više radnih mjesta u struci.

Na lokalnim izborima održanim 23. oktobra Demokratska partija socijalista (DPS) je izgubila vlast u Kolašinu. Koalicija okupljena oko te stranke osvojila je devet mandata, koliko i koalicija Demokrate i Ujedinjena. U novom sazivu SO biće i četiri odbornika DF, po tri Pokreta Evropa sad i Socijalističke narodne partije, dva Grupe birača Momčilo Vukčević i jedan sa liste URA i slobodni građani.

Novu kolašinsku vlast činiće Demokrate i Ujedinjena, DF, Evropa sad, SNP i URA. Budući predsjednik Opštine biće poslanik i potpredsjednik Demokrata Vladimr Martinović. Prvi potpredsjednik, najvjerovatnije biće Vasilije Ivanović, nosilac liste Evropa sad, a drugi Miodrag Miki Bulatović iz SNP.

Predstavnici Pokreta Zajedno gradimo Kolašin na današnjoj sjednici kazali su da je izvještaj OIK sporan i da sadrži neistine. Oni su tražili da sjednici prisustvuje predstavnik OIK i da objasni sporne djelove izvještaja.

Tvrde i da zapisnik o utvrđivanju konačnih rezultata nije dostavljen Pokretu Zajedno gradimo Kolašin. Podsjetili su i da su pred Ustavnim sudom tri žalbe tog političkog subjekta.

Sa sjednice
Sa sjednicefoto: Dragana Šćepanović

Vladimir Martinović iz Demokrata kaže da su prigovori Pokreta pokušaj opstrukcije sjednice.

U izvjestaju OIK, rekao je on, nema ništa sporno, a dosadašnja kolašinska vlast "manipulacijama pokušava da uzurpira vlast".

"Pozivamo vas da budete konstruktivni. Želimo da radimo u interesu građana i očekivali smo da ćete pomoći u tome" , rekao je Martinović.

On tvrdi da je predstavnik Pokreta u proširenom sastavu OIK uzeo zapisnik o utvrđivanju konačnih rezultata, ali ga nije potpisao.

OIK je utvrdila konačne rezultate lokalnih izbora u Kolašinu, iako Ustavni sud još nije odlučivao po žalbama DPS. OIK i Državna izborna komisija (DIK) odbile su kao neosnovane prigovore te stranke, koji su se odnosili na rad biračkog odbora za biračko mjesto broj 7 - Trebaljevo i broj 2 - Kolašin 2, nakon čega su uslijedile žalbe Ustavnom sudu, iz kojeg je stiglo obavještenje da će se o “žalbama odlučivati kad se za to steknu uslovi”.

Bonus video: