Raketić smijenjen sa funkcije potpredsjednika Opštine Andrijevica

Smijenjen glasovima odbornika opozicionih DPS-a i SD-a, te jednog odbornika vladajućih Demokrata Bogdana Mijovića

26828 pregleda 21 komentar(a)
Raketić, Foto: Vlada Crne Gore
Raketić, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Andrijevici Vesko Raketić smijenjen je sa funkcije potpredsjednika te opštine glasovima odbornika opozicionih DPS-a i SD-a, te jednog odbornika vladajućih Demokrata Bogdana Mijovića na današnjoj sjednici andrijevičkog parlamenta.

Televizija Vijesti je objavila da su odbornici vladajućeg SNP-a bili uzdržani, iako je zahtjev za smjenu Raketića stigao od predsjednika opštine iz te partije Željka Ćulafića.

Ranije su iz Opštinskog odbora SNP-a u Andrijevici saopštili da neće smjenjivati funkcionere opštine sa opozicionim DPS-om, ali će glasati ako to bilo koji odbornik Nove uradi.

Odbornici Nove nisu prisustvovali današnjoj sjednici, a odbornik Mijović iz Demokrata, danas je poslije više od pola godine došao na sjednicu, na koje inače ne dolazi u znak protesta zbog toga što nije na čelu andrijevičkog parlamenta umjesto svog partijskog kolege Mladena Đukića.

Opštinski odbor Demokrata se ogradio od postupka Mijovića, a Nova je saopštila da će ponovo predložiti Raketića za potpredsjednika Opštine.

Inače, na današnjoj sjednici usvojen je i rebalans budžeta za ovu godinu i to glasovima svih 25 prisutnih odbornika, dakle i opozicionog DPS-a.

Bonus video: