DF: Dobro znamo da računamo, ustavna obaveza predsjednika da zakon potpiše danas do ponoći, a ne da krši Ustav po navici

"Slobodno se Đukanović može odreći pogrešnih savjetovanja partijskih drugova, kao što su se i oni odrekli svojih pristalica na protestima"

10901 pregleda 31 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Demokratski front (DF) je saopštio da u toj partiji svi veoma dobro računaju, za razliku, kako su naveli, od Demokratske partije socijalista (DPS) gdje je očigledno velika pometnja, zbunjenost i haos.

Iz DF su ranije danas objavili kako očekuju da predsjednik države Milo Đukanović ispuni ustavnu dužnost i potpiše Izmjene i dopune zakona o predsjedniku Crne Gore, ukazavši da Đukanoviću za to rok ističe večeras u ponoć.

Nakon toga reagovao je poslanik DPS-a Mihailo Anđušić, koji je naveo da rok za dostavljanje ukaza ističe u petak u ponoć.

"Da su, makar, pročitali Ustav na koji se toliko pozivaju, vidjeli bi da on u članu 94 propisuje da je predsjednik Crne Gore dužan proglasiti zakon, ako je usvojen po hitnom postupku, u roku od tri dana od dana izglasavanja, a ne dostavljanja", dodaje DF u saopštenju.

Član 94
foto: Demokratski front

Kažu i kako pretpostavljaju da Đukanović i njegov kabinet to odlično znaju.

"Ali, očigledno je loša koordinacija sa ljudima iz njegove partije uzela danak. Dakle, predsjednikova ustavna obaveza je da potpiše zakon danas do ponoći, a ne da Ustav, po navici, krši. Slobodno se Đukanović može odreći pogrešnih savjetovanja partijskih drugova, kao što su se i oni odrekli svojih pristalica na protestima", zaključuju iz DF-a.

Bonus video: