Koalicija "Bar za 21. vijek" održala mirnu šetnju u Baru

Iz koalicije "Bar za 21. vijek" kazali su da su se mirno i ponosno zahvalili svim Barankama I Baranima koji su podržali njihovu "zdravu ideju promjena, sloge, komšijske i bratske ljubavi kao i superiorne projekte i Program koji smo po principu problem-rješenje podijelili u preko 10.000 barskih domaćinstava"
104 pregleda 10 komentar(a)
Bar za 21. vijek, Foto: Koalicija "Za 21. vijek"
Bar za 21. vijek, Foto: Koalicija "Za 21. vijek"
Ažurirano: 23.05.2018. 16:27h

Koalicija "Bar za 21. vijek" održala je u Baru mirnu šetnju kako bi ukazala na glavni problem "koji već duže vrijeme prazni džepove svih naših sugrađana."

"Ljudi za 21. vijek su mirnom šetnjom od zgrade Opštine Bar preko šetališta do centra grada ukazali na glavni problem koji već duže vrijeme prazni džepove svih naših sugrađana. Bar je jedan od “top tri” grada koji je prepoznatljiv po korupcionaškim radnjama i aferama koje su potresale ne samo našu, nekada mirnu luku već i našu državu. Od perspektivne luke na raskršću Istoka i Zapada, od luke do koje su vodili svi veliki poslovni putevi, jedini put koji je ostao je onaj koji se koristi za šverc cigareta i narkotika. I dok bivši nam gradonačelnik čeka zatvorsku kaznu, pitamo se šta će se otkriti nakon vladavine sadašnjeg, ako već sada otkrivamo brojne slučajeve korupcionaških radnji, brojne zloupotrebe državnih resursa u private svrhe, a u najavi su i slučajevi za agenciju za antikorupciju", navodi se u saopštenju.

Iz koalicije "Bar za 21. vijek" kazali su da su se mirno i ponosno zahvalili svim Barankama I Baranima koji su podržali njihovu "zdravu ideju promjena, sloge, komšijske i bratske ljubavi kao i superiorne projekte i Program koji smo po principu problem-rješenje podijelili u preko 10.000 barskih domaćinstava. "

"Zahvalni smo im što su tri decenije čuvali prave ljudske vrijednosti u sistemu u kojem je biti čovjek izgubilo na vrijednosti. Zahvalili smo se i svim radnicima propalih barskih preduzeća koji su nam se pridružili u šetnji, jer znamo da nije bilo lako napustiti Primorku, Bar bilje, Tehnopromet, Košutu, Izbor Bar. Zahvalili smo se i svim onim radnicima koji se i dalje bore za Luku bar, Barsku plovidbu , a ujedno smo na taj način odali pomen propaloj barskoj floti i uništenoj barskoj privredi. Oprostili smo se zajedno od ukinute linije Bar- Bari, od naših “svetaca” koji su u neku daleku zemlju, za neki sitni novac poslati na put bez povratka. Obećali smo jedni drugima da ćemo se protiv njihovih anemičnih prijetnji boriti osmijehom, da ćemo se protiv njihovog duhovnog siromaštva i pohlepe boriti humanošću i dobrotom, a protiv njihovih kriminalnih klanova, metaka i prljavih miliona – do poslednjeg daha borićemo se hrabrošću, mudrošću i znanjem. Zato vas pozivamo da 27. maja svi masovno, odlučno, hrabro i ponosno birate mladost, slogu, budućnost, i sa osmijehom zakoračite u Bar za 21 vijek", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: